AUDIO: NOFX z novim singlom napovedujejo svoj zadnji album?

28. September, 2022

Vse kaže, da bodo legendarni punkrockerji NOFX prihodnje leto resnično končali svojo glasbeno kariero, kar bodo obeležili z izdajo svojega zadnjega albuma z naslovom Double Album, ki bo nadaljevanje lanskoletnega Single Albuma. Izdali so namreč popolnoma nov singel ‘Darby Crashing Your Party’, ki bo del prihajajočega Double Albuma.

Naslovnica prihajajočega ‘Double Albuma’

V novi skladbi s povdarjeno basovsko linijo in poklonom legendarnemu vokalistu zasedbe Germs Darbyju Crashu, Fat Mike poje o “klovnu srednjega razreda, ki vodi vojno nižjega razreda.” Nov singel ‘Darby Crashing You Party’ je prvi okus prihajajočega albuma, ki naj bi izšel 2. decembra letos pri založbi Fat Wreck.

Na vprašanje, zakaj so se odločili za izdajo dvojnega albuma, ki je nekako druga polovica lanskoletnega albuma Single Album, je Fat Mike dejal: “Želim si, da bi imel odgovor na to,” nato pa dodal: “Mislim, imamo veliko albumov. Nisem prepričan, koliko, recimo 15 z 10 dodatnimi EP-ji in 65 7′. Želel sem narediti dvojni album, ker dobrih ni. The Wall zasedbe Pink Floyd govori o tem. Quadrophenia je kar ok, če ste oboževalec zasedbe The Who. Definitivno ne White Album od The Beatles. Mislim, da nihče drug ni posnel dobrih dvojnih albumov. Zagotovo ne Husker Du, Minutemen ali Smashing Pumpkins.” Dodal je še: “Single Album mi je res zelo všeč, vendar pesmi na Double Albumu niso povsem na nivoju. Vse te pesmi so bile posnete istočasno, le da je bil ta album dokončan dve leti pozneje. Mislim, da je zelo prijeten album in morda naš najbolj smešen. Mislim, da ga bo želelo slišati veliko naših oboževalcev. Dosegel sem svoj cilj, da naredim soliden dvojni album, vendar je trajalo veliko dlje, kot sem pričakoval.”

Album jih ponovno združi s producentoma in inženirjema Billom Stevensonom in Jasonom Livermorom, ki sta posnela ploščo z 10 skladbami, ki govorijo o domini, njihovemu glasbenemu agentu, rehabilitacijskemu centru, ki ga med drugim vodijo budisti in pokojnemu fiziku Stephenu Hawkingu.

“Vsemu se moraš smejati,” razkrije vokalist Fat Mike, “saj se svet pač podira in moraš imeti dober odnos, da stvari ne jemlješ resno. Tako sem to vedno počel. Ljudi nasmejim. Vsak dan. Običajno to počnem na samozaničujoč način, tako grem skozi življenje: zabavam se, kolikor se le da. To je življenje – poskušati najti vso srečo, ki jo lahko. In širiti srečo. Čutim, da bi to moralo biti moje življenjsko delo – širjenje veselja.”