AUDIO: Rammstein s singlom ‘Zeit’ najavljajo istoimenski album

12. March, 2022

Metalske kitare, angelski glasovi, prizori z bojišča – berlinska skupina Rammstein je izdala svoj novi singel ‘Zeit’ s katerim napoveduje izid istoimenskega albuma.

Rammstein

Osmi studijski album zasedbe Rammsteina naj bi izšel 29. aprila in bo vseboval enajst pesmi, so zapisali člani zasedbe Rammstein v izjavi za javnost. Skupina je dve leti delala na nadaljevanju svojega neimenovanega albuma iz leta 2019. Nov album je bil posnet v južni Franciji.
Pri novem singlu ‘Zeit’ gre za elegično meditacija o nestalnosti – s podobami vojakov in otrok, ki jih jemlje smrt v kateri frontman Lindemann poje o minljivosti. Na začetku videospota, ki je na voljo le za polnoletne, glasbeniki lebdijo v vodi kot da so mrtvi. Od tam čas teče včasih naprej, včasih nazaj. Sledijo prizori, v katerih je glasbenike med drugim videti kot vojake s puškami in v uniformah. Posnetek se začne z žalostnimi klavirskimi toni in angelskimi glasovi, preden se začnejo žagati kitare, značilne za Rammstein.

Rammstein so znani po ostrih besedilih in provokativnih videospotih, zato se zdi, da so provokacije namerne. Skupina je morala pred tremi leti sprejeti veliko kritik zaradi posnetka za svojo pesem ‘Deutschland’. Tam so bili vidni štirje glasbeniki, katerih oblačila so spominjala na ujetnike koncentracijskega taborišča. Ali bo novi video spet povzročil ogorčenje, bo pokazal čas. Skupina je sprva prejela veliko odobravanja oboževalcev na Instagramu.
Klaviaturist Christian “Flake” Lorenz je nov album napovedal že februarja 2021. “Ker nismo mogli nastopati v živo, se je naša kreativnost povečala. Imeli smo več časa za razmišljanje o novih stvareh in manj ostalih motenj,” je takrat dejal glasbenik. “Posledično smo se lotili albuma, ki ga nismo načrtovali,” je še dejal Lorenz.