AVDIO: ’68 z novim albumom ‘Give One Take One’

21. April, 2021
‘Give One Take One’

Album številka tri blues punk dueta ’68 se nadaljuje tam, kjer se je ustavil album Two Parts Viper izpred štirih let. Med nihajočimi post-hardcore skladbami bluesovske kvalitete, melodij, ki se odlično skladajo s Scoginovim vokalom, drznostjo in neposrednimi ter aktualnimi besedili, zremo v izjemno kvaliteten glasbeni izdelek alternativnega porekla.

Album ponudi tudi skladbe z veliko efekti kot je ‘Life and Debt’, ki jo lahko slišite na Altr radiu, kakor tudi muhaste refrene napolnjen z manjšimi akordi in izrazito pesimistično melodijo, ki leži nad Yamadinimi zapletenimi bobnarskimi palicami in se manifestira v skladbi ‘What You Feed’, ki je prav tako na playlisti Altr radia.

‘68 s seboj nosijo naporno razmetavanje, popoln kaos in thrash, kjer Scogin priznava, da “mi rock and roll nikoli ni dal ničesar, razen srca, duše, uma in veselja do življenja”, po drugi strani pa ponudita sluzave rife, ki pa se v naslednjem trenutku spet prelevijo v surovo agresijo, ki kriči iz Scoginovega črevesja.

Give One Take One je prav gotovo zmagovita vrnitev ene najbolj inovativnih in neustrašnih skupin v post hardcore žanru. Minila so dolga štiri leta, toda ko bo ta album šel skozi vaša ušesa, boste tudi vi hvaležni, da je ta mogočni dvojec izbral leto 2021 kot čas, da se ponovno pojavi na sceni.