AVDIO: Album ‘Welcome to Sky Valley’ praznuje 27 let

29. June, 2021

Welcome to Sky Valley je tretji studijski album ameriške stoner rock skupine Kyuss. Izšel je 28. junija 1994 pri založbah Elektra in Chameleon Records.


Album Welcome to Sky Valley je zasedba Kyuss posnela že v začetku leta 1993, izšel pa naj bi januarja 1994. Na Foundations Forum 93 so pregledali posnet album in pesem ‘Demon Cleaner’ uvrstili na njihovo kompilacijo. Zaradi blagega uspeha prejšnjega albuma so zasedbo Kyuss iz hčerinske založbe Dali premestili h glavni založbi Chameleon, ki je 11. novembra 1993 nenadoma prenehala delovati. Njihova partnerska založba Elektra je hitro prevzela skupino in izid album napovedala za marec 1994. Izid albuma se je nato premaknil še za tri mesece in na koncu izšel pol leta kasneje kot predvideno.

Album Welcome to Sky Valley so kritiki opisali kot stoner rock in stoner metal. Gre za prvi album zasedbe Kyuss na katerem je nastopil basist Scott Reeder, ki je leta 1992 zamenjal Nicka Oliverija. Pesem ‘N.O.’ je prvotno posnela zasedba Across the River, ki jo je vodil Mario Lalli in v kateri je bas kitaro igral Reeder. Ko je Reeder zapustil zasedbo The Obsessed in se pridružil zasedbi Kyuss je Bjork predlagal, da posnamejo skladbo ‘N.O.’ kot poklon zasedbi Across the River.