AVDIO: Bad Religion praznujejo 25 let od izida albuma ‘The Grey race’

4. marca, 2021
Album ‘The Grey Race’

‘The Gray Race’ je deveti studijski album legendarne punk rock zasedbe Bad Religion, ki je izšel 27. februarja 1996. Bil je nadaljevanje zelo uspešnega albuma ‘Stranger Than Fiction’ iz leta 1994.

To je bil prvi album skupine, ki ni bil posnet z originalnim kitaristom Brettom Gurewitzom, in je prva izdaja z Brianom Bakerjem, ki ga je zamenjal med turnejo Stranger Than Fiction.

Po 10-mesečni turneji Stranger Than Fiction je frontman Graffin kmalu začel pisati pesmi za nadaljevanje albuma ‘Stranger Than Fiction’. Skupina ga je posnela v studiu Electric Lady Studios v New Yorku s producentom Ricom Ocasekom (The Cars, Bad Brains in Weezer). Snemanje je trajalo večji del oktobra in novembra 1995. Album ‘The Gray Race’ je nato izšel 27. februarja 1996 in dosegel 56. mesto na Billboardovi lestvici 200 albumov. V ZDA je ustvaril zmerno uspešen singel ‘A Walk’. V Evropi je album na nemški glasbeni lestvici dosegel 6. mestu in skupini prislužil zlato ploščo za prodajo v Skandinaviji. Takrat nekdanji in zdajšnji kitarist Brett Gurewitz pa albuma ni maral in ga komentiral kot “najslabše prodana plošča zasedbe Bad Religion doslej” ter ga označil za “nenavdihnjenega”. Te opazke je že vzel nazaj.

Čeprav ni bil tako uspešen kot ‘Stranger Than Fiction’, je ‘The Gray Race’ dosegel manjši uspeh, ko je MTV objavil reklamo za album. Album je založna Epitaph Records, ki je v lasti Bretta Gurewitza, reizdala 15. septembra 2008.