AVDIO: Belvedere izdali nov album

16. maja, 2021

Punk rockerji iz Calgaryja so pri založbah Thousand Islands Records (Severna Amerika) in Lockjaw Records (UK/EU) izdali svoj šesti album, ki nosi naslov Hindsight is the Sixth Sense. Na njem lahko slišimo tudi nekaj glasbenih gostov, saj je vokale v skladbi ‘Comrade’ posodil Roger Lima (Less Than Jake), Rody Walker (Protest the Hero) v skladbi ‘Automate’, pa tudi Dylan Toews (Wolfrik) v skladbi ‘Memento Mori’.

Skate punk veterani se tako po petindvajsetih letih “počitka” vrnačajo s svojim šestim albumom, ki pravzaprav nadaljuje zgodbo tam, kjer so jo pred petindvajsetimi leti končali. Skupina ohranja vse glasbene oznake, ki so bile zanje značilne in jih postavljale ob bok velikanom kot so Good Riddance, Bad Religion in NOFX, vendar se čuti, da svoj navdih zdaj črpajo predvsem pri Strike Anywhere in Propagandhi.

Album Hindsight is the Sixth Sense odpira salvo tehnično agresivnega, hitrega punk rocka z ogromno melodike in družbene kritike. usklajenega riffagea. Skladba ‘Happily Never After’ da ton, ko zvočni občutek poveže s človeško smrtno spiralo, ki je ni mogoče obrniti. Je skladba, ki odlično začne album in poslušalce poganja skozi trenutke neizprosne melodične hitrosti, ki se sčasoma upočasni do mračnega, vokalno osredotočenega diminuenda. ‘Don’t disappoint the ones with hopeful eyes‘ poslušalce prosi, naj pomislijo na več kot le na sedanjo generacijo, preden se brezglavo potopijo v razburkani hrup, nadihnjen z metalskimi kitarskimi prijemi. Teme korporacijske prevlade, ki se zatirajo v družbi, se nadaljujejo v ‘Elephant March’, kaotično, trmasto skladbo, ki uspe z močjo osnovne basovske linije doseči temačnost. Medtem, ko ‘Chromatic’ poziva, da se spustimo s te “toneče ladje” in se osvobodimo okovov družbe. Spet druge skladbe, kot sta ‘Automate’ in ‘Peace In Our Time’, dajejo upanje s podlago vratolomne hitrosti, ki odraža intenzivnost in neposrednost situacije, hkrati pa ostajata optimistični.

Hindsight Is The Sixth Sense ponovno predstavlja lep primer, zakaj je zasedba Belvedere dosegla takšen uspeh zunaj meja svojega rojstnega mesta.