AVDIO: Bodo Red Hot Chili Peppers izdali nadaljevanje albuma ‘Stadium Arcadium’?

19. September, 2021

Producent Rick Rubin je jokal ob ogledu prvih vaj zasedbe Red Hot Chili Peppers po tem, ko se je v zasedbo zopet vrnil kitarist John Frusciante.

Red Hot Chili Peppers

Legendarni producent Rubin je dejal, da ga je vnovično gledanje klasične postave zasedbe “čustveno” zadelo. Rick Rubin ima globoko zgodovino s številnimi legendarnimi glasbenimi izdajami in Red Hot Chili Peppers so nedvomno na vrhu tega seznama. Zato ni presenečenje, da je eden prvih, konec leta 2019, v živo videl ponovno snidenje s kitaristom Johnom Frusciantejem.
Legendarni producent in trener tekstopiscev je bil gost v 800. epizodi podcasta Talk Is Jericho, kjer je govoril o povratku kitarista Johna Fruscianteja v zasedbo Red Hot Chili Peppers in o njihovem novem albumu.

“Pravkar končujemo njihov novi album,” je Rubin razkril za Jericho. “Frusciante se je vrnil v skupino in to je neverjetno. Šel sem na prvo vajo, na katero sem bil povabljen, potem ko se je John pridružil skupini, kar me je spravilo v jok. Bilo je tako vznemirljivo videti to skupino ljudi spet skupaj, ker so tako dolgo skupaj ustvarjali tako odlično glasbo in to se me je res čustveno dotaknilo.” “S Peppersi se veliko pogovarjamo o njihovih skladbah. Imajo res dobro navado, saj pišejo veliko pesmi, kar smo razvili že na začetku. Če bo na albumu 12 pesmi, bodo morda napisali 50 ali celo 100 skladb, da nato najdejo tistih 12, ki bodo del albuma. Predvajali mi jih bodo na vaji in o njih se bomo pogovarjali; o prednostih in slabostih pesmi, kako jih izboljšati. Kaj lahko storimo. Kje delujejo, kje ne, da nato poskusijo nove stvari.”

“Ni nujno, da jih popravljam,” je priznal Rubin, “vendar opazim, kje so slabosti in jim povem, da se nek del skladbe ne sliši tako dobro in jih vprašam, če ga lahko izboljšajo. In oni ga izboljšajo.”
Kar zadeva zvok novega albuma je Rubin za vse oboževalce izdal majhen namig, ki nakazuje, da bi lahko bil eklektičen. “Super je in upam, da vam bodo nove stvari všeč. Če vam je všeč album Stadium Arcadium, vam bo morda nov album tudi všeč,” je Rubin dejal v intervjuju.
Kar zadeva drugo vrnitev Fruscianteja v zasedbo in specifične dinamike, ki jo prinaša s seboj, ima Rubin svojo perspektivo notranjega gledalca in oboževalca: “Rekel bi, da je to tista prava kombinacija. Ko Flea in John igrata skupaj se zgodi nekaj čarobnega. Ko Chad igra z njima se zgodi nekaj čarobnega. Ko Anthony poje, na podlago tega, kar ti fantje igrajo, zveni kot Red Hot Chili Peppers.”

“Na novem albumu je nekaj delov, ob katerih lahko rečete, da nihče ne zveni tako. To je zelo bistveno za zasedbo Red Hot Chili Peppers,” je zaključil Rick Rubin.