AVDIO: Carcass izdali predjed prihajajočega albuma

21. June, 2021

Britanski death metal veterani Carcass bodo 17. septembra 2021 pri založbi Nuclear Blast Records izdali svoj težko pričakovani sedmi studijski album Torn Arteries. Skupina je skupaj z napovedjo albuma izdala novo pesem z naslovom ‘Kelly’s Meat Emporium’, ki služi kot predogled novemu albumu.

Carcass

“Mislim, da bo naš sedmi album izstopal od ostalih tako zvočno kot slogovno,” je za medije dejal vokalist in basist Jeffrey Walker. “Vsekakor lahko ugotovite, da gre Carcass, ko spustite iglo na vinil, ko zaslišite ton kitare, lahko ugotovite, da je to Bill Steer, vendar je vsak naš album vedno nekoliko drugačen, saj je produkt svojega časa.”

Nadaljevanje dobro sprejetega albuma Surgical Steel iz leta 2013 je bil posnet v studiih na Švedskem in v Leedsu. Kitarist Bill Steer je razkril naslov albuma, s katerim se bo zasedba poklonila nekdanjemu bobnarju Kenu Owenu in njegovi izmišljeni zasedbi z imenom Torn Arteries. “Imel je izmišljeno skupino imenovano Torn Arteries za katero je v svoji spalnici posnel vse; kitaro, namesto bobnov je udarjal po škatlah in kričal v mikrofon. Vse skupaj je bilo tako izkrivljeno, nekako je zvenelo zelo težko, čeprav ste v bistvu poslušali tipa s špansko kitaro in nekaj škatlami. Mislim, da Jeff ceni povezavo s preteklostjo in dejstvo, da je šlo za še eno klasiko Kena Owena. Ime albuma je bila res njegova izbira in tako je tudi ostalo.”

Divji in brezkompromisni Carcass so bili vedno sposobni zapleten death metal secirati tako, da so ga lahko razumele širše množice, kar jih krasi že tri desetletja. Leta 2019 je skupina izdala svoj prvi singel po dobrih petih letih ‘Under The Scalpel Blade’, čemur je oktobra 2020 sledil EP s štirimi skladbami z naslovom Despicable, ki postavlja močan precedens za prihajajoči album Torn Arteries.

Naslovnica novega albuma spominja na groteskno fotografijo, ki se pojavlja na naslovnicah njihovih klasičnih albumov, kot sta Reek Of Putrefaction in Symphonies Of Sickness. Umetnik Zbigniew Bielak je tokrat odpotoval izven svojega običajnega prostora, da bi prikazal časovno zastareli niz fotografij, ki prikazujejo zelenjavo v obliki srca, ki sčasoma gnije na belem krožniku. Na to obliko umetniškega dela je vplivala japonska tradicija Kusôzu, kar pomeni “slikanje devetih stopenj razpadajočega trupla”