AVDIO: Common Sage z novim albumom pri založbi No Sleep

14. October, 2021

Newyorška emo post hardcore zasedba Common Sage je nasledila svoj prvi album Where are you? I’m in Klamath Falls, are you here? iz leta 2018 in EP Might as Well Eat the Chicken, We Won’t Be Here in the Morning iz leta 2020 s svojim drugoletnim albumom It Lives It Breathes pri založbi No Sleep.

Common Sage

To je njihov prvi album s Chrisom Johnsnom iz skupine Stay Inside na kitari in basu, zvokovno ga je oblikoval Neil Strauch, mastering pa je delo Willa Yipa.

Frontman Julian Rosen o novem albumu, katerega del je tudi single ‘Only Huma’, ki ga lahko slišite na Altr radiu: “Jaz in Phil DiMarco (bobnar) sva se odpeljala v Chicago na snemanje z Neilom Strauchom (Slow Mass, Joan of Arc itd.). Jaz sem na poti nekako uspel izgubiti denarnico, Airbnb nama je posredoval napačen naslov, zato sva ob dveh zjutran v rezerviranem stanovanju naletela na tuje ljudi. Bilo je noro. Vse smo posneli v šestih dnevih, kar je bilo zame osebno zelo stresno. Na koncu smo v studiu napisali še kup stvari, kar prav tako ni bilo idealno glede na časovno stisko. Vsako noč smo gledali televizijske kvize iz šestdesetih in osemdesetih let, saj je bil to edini kanal, ki smo ga “lovila” antena. Neil je bil najbolj kul tip doslej. Še vedno ne vemo, kako pravzaprav izgleda, ker je ves čas nosil masko.”


Album nekako spominja na obdobje sredi 2000-ih, ko so nekateri vidnejši emo/post-hardcore bendi eksperimentirali z art rockom in snemali atmosferske plošče, ki so gledale čez meje post-hardcora, ne da bi pri tem izgubile svojo esenco.