AVDIO: Descendents s singlom ‘Baby Doncha Know’ napovedali nov album

7. May, 2021

Legendarni Descendents bodo skozi nov album končno povedali svojo punk-rock zgodbo. Prihajajoči album 9th & Walnut so začeli snemati leta 2002 in ga končali med pandemijo. Prihajajoči album bo tako opisal začetke zasedbe Descendents, ki je leta 2016 nastopila tudi na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu.

Prihajajoči album

Prihajajoči album 9th & Walnut naj bi izšel 23. julija 2021 pri založbi Epitaph. Klasična zasedba vokalista Mila Aukermana, basista Tonyja Lombarda, kitarista Franka Navette in bobnarja Billa Stevensona je začela delati na plošči leta 2002, vendar albuma še ni končala do Navettove smrti leta 2008. Stevenson je nato lani posnetke iz leta 2002 poslal Aukermanu, ki je doma posnel vokale in jih je poslal nazaj Stevensonu na mešanje. Tako je zasedba dokončala album in s singlom ‘Baby Doncha Know’ oboževalcem ponudila prvi predogled.

Naslov albuma 9th & Walnut je povzet po naslovu prostora za vaje v Long Beachu, kjer je zasedba pravzaprav začela svojo glasbeno pot. Album tako vključuje nekaj najzgodnejšega glasbenega materiala zasedbe Descendents, ki so ga napisali v letih 1977–1980. Med njimi so še neobjavljeni posnetki prvencev ‘Ride the Wild’ in ‘It’s Hectic World’ z Aukermanom na vokalu. Pesmi so namreč bile prvotno izdane leta 1979 z Navettom in Lombardom, preden se je Aukerman pridružil skupini leta 1980. Album se zaključi s priredbo Davea Clarka ‘Glad All Over’.

“Naš prvi prostor za vaje na cesti 9th & Walnut je bila pravzaprav garaža Frankove sestre,” se spominja Stevenson. “Tam sta živela njegov brat in sestra, kjer so vadili tudi The Pagan Babies, Frankova skupina z njegovimi brati. Nekatere od teh pesmi so nastale, ko je bil Frank star le 14 let. Ko smo zbrali, da jih ponovno posnamemo je bilo tako kot včasih. Takoj smo padli v naš “stari način”, saj se je zdelo povsem naravno.”

Album vključuje tudi sveže posnete različice skladb iz albuma Milo Goes To College, njihov prvenec ‘Ride the Wild’ in ‘It’s Hectic World’, kjer je prvič na vokalih Milo Aukerman.