AVDIO: Dickless Tracy s prvo pokušino prihajajočega albuma

22. July, 2021


Domači grinding death metalci Dickless Tracy so danes izdali prvi single ‘Devoured From The Inside‘ iz prihajajočega albuma ‘Grave New World‘, ki bo izšel 15. septembra 2021 pri založbi Monsterbilly Records.

Dickless Tracy

Ob izidu novega singla je zasedba na družbenem omrežju zapisala: “Verjamemo, da naš najnovejši album Grave New World ponuja tudi najboljšo predstavitev našega death grind metala. Za to je odgovoren naš metalski brat Andrej Čuk iz slovenskih old school death metalcev Ensanguinate, ki ga morda poznate tudi prek njegovega YouTube kanala Defenders of the Riff, kjer vam pokaže vse vrste magije, ki temelji na riffu.
Da bi ujel grind nevihto je za snemanje bobnov uporabil lokalni studio NegligenceStudio; v njegovem domačem studiu smo posneli druge inštrumente in vokale.”

O zvoku prihajajočega albuma Grave New World je Andrej povedal sledeče: “Po razpravi o viziji zasedbe Dickless Tracy, tako glede ustvarjalnosti kot avdio produkcije, mi je bilo takoj jasno, kako bo zvenel končni izdelek in kako bomo do tega prišli. Skupina je želela močan in natančen zvok, ki bi se lahko kosal s sodobnimi izdajami death metala po svetu, vendar smo se vsi strinjali, da glasba ne sme zveneti umetno in digitalno kot večina današnjega metala. Zgledovali smo se po zvoku sodobnih Vader in Immolation, toda z divjostjo starih Slayer. Glasbena predstava, ki jo slišite je pristna in ni popravljana do točke, ko bi zvenela preveč čistunsko. Pesmi sem ter tja zadihajo in se zazibljejo. Združiti novo in staro šolo metala je bil pravi izziv, saj sem moral poskrbeti za udaren zvok, ki obenem ohranja dinamiko. To smo dosegli tako, da smo bobne posneli v živo, uporabili smo prave ojačevalce in potisnili bas in vokal v ospredje, brez da bi žrtvovali silovitost grindcora, zaradi česar Dickless Tracy zvenijo brutalno kot še nikoli!”

Grave New World

Grave New World je prvi album Dickless Tracy z Jernejem Rejcem na basu in končno album, ki je uspel ujeti bistvo zasedbe Dickless Tracy.