AVDIO: Girl in Red s provokativnim singlom ‘You Stupid Bitch’

11. May, 2021

Provokativni single bo del njenega prihajajočega debitantskega albuma If I Could Make It Go Quiet.

Girl in Red

Marie Ulven alias Girl in Red z novim singlom ‘You Stupid Bitch’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, predstavlja svoj zvok, ki ga navdihuje grunge in nefiltrirana besedila, ki ponujajo pogled v zapletene odnose v njenem življenju.
Novi single se osredotoča na zapleteno prijateljstvo, ki bi lahko bilo tudi nekaj več, kar je najboljša alternativna rock pesem o neuslišani ljubezni. Izkazalo se je, da je Girl in Red zanimivo povezala novi single z vrstico iz knjige Stephena Chboskyja, The Perks Of Being A Wallflower in njeno filmsko priredbo iz leta 2012.
Single ‘You Stupid Bitch’ ne olepšuje zadev. Ob električnih kitarah, ki jih navdihuje rock in težkih energičnih bobnih, razkriva vse svoje notranje občutke glede zapletene zveze. Z mešanico njenih jeznih besedil in prevladujočega vokala, predstavlja različne zvoke in osebne pripovedi, ki so vpletene v prihajajoči prvenec If I Could Make It Go Quiet.

“V filmu The Perks Of Being a Wallflower, ki ga imam zelo rada je stavek: Sprejemamo ljubezen, za katero mislimo, da si jo zaslužimo. Je srce parajoč stavek, ampak v resnici sem doživela to situacijo. Vedno sem bila v oporo osebi z zlomljenim srcem. Spustila sem vse iz rok in odhitela tolažiti. Ta oseba me nikoli ni videla drugače kot prijatelja, čeprav se mi zdi, da bi jo lahko tako osrečila. Bistvo te skladbe je, da sem očitno vedno na voljo, vendar se meni ljuba oseba vedno zafrkava z drugimi, ki ji lomijo srce. Gre resnično za zelo neposredno skladbo,” je vsebino singla opisala Girl in Red.