AVDIO: Hauptman izdal svoj prvenec z naslovom ‘Finished, not perfect’

1. February, 2021
Žan Hauptman

Žan Hauptman, ki od leta 2019 deluje pod umetniškim imenom ‘Hauptman’, je leto 2021 začel udarno in uspešno, saj je 27. januarja 2021 izdal svoj prvi album z naslovom ‘Finished, not perfect‘.

“Izdelek nikoli ne bo popoln. V trenutku, ko meniš, da si dosegel popolnost, se tvoj razvoj ustavi. Sprejemam svojo nepopolnost in negujem svojo kreativo,” pravi Žan.

Na albumu je tudi skladba ‘Daydreamin’ Of Cali’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Na albumu se ob petih že izdanih skladbah zvrsti še šest skladb, ki jih do sedaj še nismo slišali. Izdelek je oplemeniten z vmesnimi govori, ki album povezujejo v celoto.  Žan Hauptman je avtor glasbe in besedil, kljub temu mu končno podobo pomagajo ustvariti člani benda. Na albumu sodelujejo tudi priznana imena slovenske glasbe, kot so Tomaž Gajšt, Jure Rozman in Danilo Ženko

Hauptman je glasbenik, ki se drži pravila “manj je več”. Skice svoje glasbe ustvarja sam, barvanje prepusti bendu. Ni tip pevca, ki bi veliko dal na tehniko in popolnost; je “filingaš”, ki se raje ukvarja z učinkovito dostavljenim smislom pesmi. V njegovi glasbi čutimo vplive jazza, alternativnega RnB-ja, soula in popa. Znotraj sproščenih groove-ov želi z odmikom od tipičnega aranžerskega in harmonskega pristopa sodobnih pop glasbenikov izstopati in odstopati od večine. Hkrati poskuša z delčki iz vsakega žanra sestaviti svoj mozaik. 

Hauptman deluje tudi v vlogi studijskega glasbenika, aranžerja in vokalnega producenta. V minulem letu je sodeloval z dunajskim pianistom in producentom Erikom Asatrianom – v drugi polovici leta 2021 nameravata izdati prvi skupni EP. Kot pianist in backvokalist sodeluje z Emkejem, Majo Keuc in kantavtorskim duetom 3:rma.

Jazz ‘ma mlade so o Hauptmanu zapisali: “Rezidenčni ‘doktor Smooth’ Žan Hauptman dela z ljubeznijo, kirurško natančnostjo in občutkom za širino. V njegovi glasbi se človek izgubi, najde in odpluje proti planetu Pozitiva na lazy music marshmallow-u …”