AVDIO: In the Attic z novim singlom ‘Everybody always dies’

29. decembra, 2020
In The Attic

Mednarodna glasbena trojica In The Attic, ki je ustaljena v Ljubljani, že od prvencaJimmy’s’ iz leta 2018, preseneča z udarnim pesništvom na podlagi alternativnega indie rocka. Tako ne čudi, da so še istega leta slavili na Špil ligi in letošnje leto končujejo kot izbranci mednarodne mreže INES, ki jih je uvrstila v svoj program mladih talentov.

Njihovo obvezno eksperimentalnost so tokrat zapakirali v novi single ‘Everybody Always Dies’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Zasedba se je tokrat močno osredotočila na pomen pesmi, čeprav drugače kot kadarkoli prej. Podajo se na temačno področje smrti. Na prvi posluh morbidno sporočilo postane sprejemljivo šele ob stalnem ponavljanju besedila, kar nas prisili, da se z neizogibnim dejstvom vseeno soočimo in ga sprejmemo brez olepšav. Kljub žalostnemu podtonu, skupina zavije v mirno in nevtralno glasbeno predstavitev, kot da je to dejstvo nekaj, kar nas ne bi smelo razburiti. Posegajo po novih aranžmajskih prijemih in melodičnih rifih, ki odražajo postopen in premišljen razvoj mladega potenciala. Mlada zasedba, ki definitivno obeta in se ne boji niti art popa

Mednarodno zasedbo sestavljajo pevka in klaviaturistko Tatiana Smornova iz Rusije, bobnar Chrisopher Charlsworth iz Avstralije ter domačin Edvard Hadalin.