AVDIO: Izšla je kompilacija Punk Rock Val 2020

17. januarja, 2021
Kompilacija Punk Rock Val 2020

Tudi letos je pod okriljem Slovenskega Punk Rock Portala izšla kompilacija Punk Rock Val, tokrat s številko 2020. Kompilacija predstavlja presek domačega punk rockerskega ustvarjanja, kjer se je letos znašlo 22 zasedb, ki so na punk rockerski ali alternativni sceni zaznamovale leto 2020.

Namen kompilacije je namreč obveščanje o tekočem dogajanju na domači punk rock in sorodni alternativni sceni. Nosi jo informativni naboj. Je rezultat dela na domači podtalni sceni, ki se tako ali drugače identificira s punkom in njemu podobnim filozofijam, ki ljub vsem preprekam in medijskemu ignoriranju, ostaja živa in produktivna. Na Punk rock valu 2020 so zbrane sveže skladbe, ki so po izboru Slovenskega Punk Rock Portala zaznamovale podtalno glasbeno produkcijo, ki ustvarja iz notranjih vzgibov, ki se nikdar ne nanašajo na željo po prepoznavnosti ali denarju. S kompilacijo scena, ki sicer ne dobi zasluženega medijskega prostora, svojo pravico jemlje v lastne roke. Kompilacija tako odstira pogled na domačo alternativno krajino in daje odgovor, kje je trenutno aktualni domači punk rock, ki je velikokrat, zaradi popularnosti kalifornijske, angleške ali švedske frakcije, zapostavljen. 

Kompilacija Punk Rock Val tako služi kot dokument, ki bo mlajšim generacijam odstiral del glasbene scene o katerem bo v medijskih arhivih bore malo zaznamkov.

Kompilaciji lahko v celoti prisluhnete tukaj.