AVDIO: Lagwagon praznujejo 27 let od izida albuma ‘Trashed’

10. januarja, 2021
album Trashed

‘Trashed’ je drugi album punk rock zasedbe Lagwagon, izdan 4. januarja 1994. Tako kot njegov predhodnik ‘Duh’ je bil tudi ‘Trashed’ posnet v Westbeach Recorders leta 1993 s producentom Fat Mikeom, frontmanom zasedbe NOFX. Album je zasedba producirala sama.
Istega leta ko je izšel album ‘Trashed’ so izšli tudi ‘Dookie’, zasedbe Green Day, ‘Stranger Than Fiction’, zasedbe Bad Religion, ‘Punk In Drublic’, zasedbe NOFX in ‘Smash’, zasedbe The Offspring. Gre za albume, ki veljajo za najpomembnejše in najuspešnejše albume v kalifornijski punk sceni devetdesetih let prejšnjega stoletja. Albumi so odločilno vplivali na prepoznavnost punk rocka po celotnem svetu, zato je, sicer neupravičeno, izid albuma ‘Trashed’ bil takrat nekoliko spregledan, čeprav se po vsebini in kvaliteti ne razlikuje od prej omenjenih “velikanov”. Album ‘Trashed’ vsebuje tudi priredbo Van Morrisonove ‘Brown Eyed Girl’.

Naslovnico albuma ‘Trashed’ krasijo raztresene smeti, ki se nanašajo na naslov albuma. V središču smeti je fotografija članov zasedbe Lagwagon. Na naslovnici lahko v desnem zgornjem kotu opazimo tudi album ‘Highway to Hell’, ki ga je zasedba AC/DC izdala leta 1979. Na zadnji strani albuma je fotografija zadnjega dela kombija na katerem so imena skladb.

Zasedba Lagwagon je dobro znana tudi slovenski publiki, saj je pri nas nastopila že večkrat, nazadnje 16. novembra 2019 v Kinu Šiška.