AVDIO: Mariborska založba 2/57 Recordings z novo izdajo

6. July, 2021

Neodvisna mariborska založba 2/57 Recordings, ki se osredotoča predvsem na drum’n’bass in breaks glasbo je svoj repertoar obogatila z izdajo EPja Caliginous murskosoboškega DJ-a in producenta Lenokaja, ki je svojo glasbeo kariero začel kot bobnar zasedbe Vasectomy.

Lenokaj je svojo strast nato našel v glasbeni produkciji, kjer se ni posvečal zgolj elektroniki, saj posluša več različnih glasbenih zvrsti. To se opazi predvsem na njegovih nastopih, saj so njegovi DJ seti zelo raznoliki. Ne izogiba se mešanju večih žanrov in se zato hitro prilagaja situaciji na plesišču. Z Elektronsko glasbo se je začel ukvarjati leta 2017. Kmalu za tem je na mixcloud začel objavlati razne mix-e, ki jih je ponujal tudi kot free download. Njegova DJ kariera se je začela z nastopom v Ljubljani, kjer je odprl največji drum & bass dogodek v Sloveniji – DNB Konferenca.

Organizira tudi razne dogodke kot ustanovni član L·S·T Organizacije. A se vedno bolj spušča v ustvarjalne vode, saj se v prostem času zdaj ukvarja tudi z video produkcijo. To je razvidno na njegovem youtube kanalu “Progressive Music”, kjer objavla svoje mix-e melodičnih žanrov elektronske glasbe in svoje vizualizacije.

Zdaj pa je pri mariborski založbi izdal EP Caliginous, katerega skladbe so nastale v prehodnem obdobju njegove glasbene produkcije, saj je tisti čas spreminjal svoj stil produciranja. Potapljal se je v bolj temačne vode. Kot pravi sam, se nima za slabega človeka, saj rad spodbuja, pomaga in širi “good vibe”. Kljub temu se mu v glavi včasih pojavijo tudi “zlobne” misli, s katerimi se v vsakdanjem življenju ne sooča. Na podlai tega je nastala ideja za EP Caligious, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Pesem ‘Caligious’ je na primer zelo zapeljiva in temačna, ‘Eden’ predstavlja potapljanje v neznano. ‘Paralel evil’ pa opisuje paralelno univerzo, kjer si upa drugim iti tudi malo na živce, kar ponazorjajo kričeči zvoki.

V času Covid-19 krize je Lenokaj produciral 12 komadov melodičnega techna in progressive housea, ki jih bo začel izdajati kmalu. Za njih bo pripravil še vizualizacije, saj hoče svojo glasbo v prihodnosti podpreti še vizualno. Za založbo 2/57 Recordings pa ima pripravljen že en single, ki bo predvidoma izšel septembra, prav tako ima pripravljen že naslednji EP.