AVDIO: Melvins izdali akustično verzijo ‘Night Goat’

23. July, 2021

Ikone sludgea napovedujejo akustični album Five Legged Dog s 36 skladbami.


Melvins so že v začetku letošnjega leta izdal novi album Working With God, vendar se pri tem ne ustavljajo. Melvins bodo namreč 15. oktobra 2021 izdali akustično zbirko s 36 skladbami, imenovano Five Legged Dog, ki bo vsebovala mehkejše, čeprav nič manj energičen izvedbe izvirnega materiala in priredb iz njihove zajetne diskografije. Za pokušino so včeraj izdali akustično različico priljubljene skladbe ‘Night Goat’.

V karierni zbirki so pesmi, ki so jih nabrali skozi celoten nabor 24 albumov, poleg številnih še ne posnetih ali izdanih priredb skladb od Rolling Stones, Fred Neil, Brainiac in drugih. Prihajajoči album bo vsekakor ponudil nekaj za vsako generacijo oboževalcev zasedbe Melvins, vendar se je skupina vseeno odločila, da bo v predogled albuma ponudila nekaj iz njihovega bistvenega opusa iz leta 1993, ko so izdali album Houdini. V nasprotju s tem, kar nekateri morda štejejo za “tradicionalno” akustično pesem, akustična različica ‘Night Goat’ v resnici ponuja glasne in zveneče bobne, ki skupini omogočajo, da kljub pomanjkanju distorzirane kitare ohrani metalsko težo.

Melvins

“Vedel sem, da želim narediti nekaj smešno velikega,” je o konceptu albuma dejal kitarist in vokalist Buzz Osbourne. “36 pesmi, ki smo si jih zvočno na novo zamislili, je zagotovo smešno, vendar deluje. Čarobnost pesmi je še vedno prisotna, ne glede na to, da je akustična.”

“Mislim, da bodo ljudje presenečeni, da lahko naredimo akustično različico pesmi, kot je ‘Night Goat’, ne da bi izgubili težo,” je dodal bobnar Dale Crover. “Trdo smo delali tudi na vokalnih aranžmajih. Ljudje se bodo prestrašili.”

Five Legged Dog naj bi izšel digitalno in v obliki CD-ja z dvema ploščama 15. oktobra 2021, vinilne izdaje 4LP pa bodo prispele 28. januarja 2022.