AVDIO: MOD CON z novim singlom opozarjajo na izid albuma

19. October, 2021

Avstralski post-punk trio MOD CON je izdal nov singl ‘X-Ray’, ki predstavlja še zadnji vpogled v prihajajoči album Modern Condition, ki bo izšel 22. oktobra 2021 pri založbi Poison City Records.

MOD CON

Naslednik singlov ‘Learner in a Alpha’ in ‘Ammo’, najnovejši single ‘X-Ray’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, ponuja zasedbino značilno ostrino pod nadzorom kaosa, ki poudarja pomlad in dinamiko njihovih boogie-punk ritmov, ko pevka Erica Dunn drži lečo do zasebnosti in identitete. Glede najnovejšega singla ‘X-Ray’ je zasedba za medije sporočila: “Kaj pomeni videti? Je minljivo in stalno. Česa se spomnite, ko ste pogledali? Kateri deli slike ostanejo pri vas? Ali so nekateri deli slike izmišljeni? Ali ima slika resnico, ki jo more povedati? Je ta slika nekaj vredna? Senca zbiranja podatkov in samopregledovanja naših vzorcev ter preferenc in predsodkov visi nad vsemi nami. Ta pesem je čudna naprej in nazaj nekomu drugemu, vabi jih, naj pregledajo vse atome, molekule, kaos v meni in mi povedo, kaj se dogaja. Skepsa je nad tem, da so te informacije na voljo ali uporabne in ogrožajo njihovo sposobnost, da se spremenijo v moč.”

Prihajajoči album Modern Condition bo prva izdaja skupine, odkar so leta 2018 izdali svoj prvenec z naslovom Modern Convenience.