AVDIO: Movie Club izdala debitantski album ‘Black Flamingo’

19. decembra, 2020
Movie Club

Črni plamenec je mitsko bitje, ki so ga do danes uspeli posneti le enkrat. Skrivnost in čarobnost tega redkega ptiča je pritegnila pozornost kalifornijskega instrumentalnega dua Movie Club in tako postal naslov njunega debitantskega albuma ‘Black Flamingo’.
Bobnarka Jessamyn Violet in kitarist Vince Cuneo sta od ustanovitve leta 2018 izdala tri EP-je in izpopolnila svoj zvok z mednarodnim glasbenim spremstvom. Tako ima njun prvenec ‘Black Flamingo’ pri večih skladbah posebne mednarodne glasbene goste, med njimi tudi Ramija Jaffeeja, klaviaturista zasedbe Foo Fighters, Jessy Greene, violinistko, ki je sodelovala s Foo Figters in P!NK in Tima Lefebvre, ki je na albumu ‘Blackstar’, Davida Bowieja, igral bas.
Na albumu je 13 pesmi, med njimi tudi ‘Minehunter’, ki jo lahko slišite na Altr radiu.
“Dandanes ni ostalo veliko niš,” pravi bobnarka Violet. “Imam srečo, da sem v projektu, ki se ne boji delati drugače in to s polno paro. Vključiti želimo vsakogar, saj instrumentalna glasba prebija vse meje,” je ob izidu prvenca še dodala Jessamyn.
Album ‘Black Flamingo’ je duo posnel v Los Angelesu, kjer ga je zmiksal Jeff Thompson, finalni master pa je delo Mikea Tuccija. Dodatni bas pa igra Kosta Galanopoulos.