AVDIO: NOBRO izdale nov singel ‘Julia’

22. January, 2022

Kanadske indie rock bojevnice NOBRO so izdale novi singel ‘Julia’, ki ga je zmiksal z grammyjem dvakrat nagrajeni glasbeni inženir Dave Schiffman, ki je pred tem sodeloval z Vampire Weekend, Haimom in Adele.

NOBRO

Singel ‘Julia’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, predstavlja razkošni in samozavestni glas vokalistke Kathryn McCaughey, ki ga združuje z močnimi in intenzivnimi bas linijami, značilnimi bobni Sarah Dion, vznemirljivi riffi kitaristke Karolane Carbonneu in osupljivimi klaviaturami in bongo solom Lisandre Bourdages.

“Pesem se je napisala skoraj sama od sebe. ‘Julia-ya ya’ način je bil v moji glavi že nekaj dni in s pomočjo našega producenta Thoma D’Arcyja smo jo sestavili v smiselno celoto, vendar se je prava čarovnija zgodila, ko smo jo šli posneti. Sprva se nismo mogli odločiti za hitrost, ker naš običajni tempo ni bil pravšnji, zato smo se odločile, da je življenje tudi v srednjem tempu čisto vredu. In voilà, pesem se je bila rojena,” je nastanek novega singla opisala Kathryn McCaughey.

Do nastanka skupine NOBRO je prišlo, ko je Kathryn ustanovila skupino, kot izziv sama sebi, po razpadu razmerja z uglednim glasbenikom iz Montreala, za katero je želela, da bi bila “več kot le opomba na strani Wikipedije”. Ko je našla ostale članice skupine, so prišle do spoznanja, da so navdušene druga nad drugo, kar jim je pomagalo, da so postale ena najbolj vznemirljivih alternativnih rock zasedb v tem trenutku.