AVDIO: Pet novih albumov, ki jih morate slišati!

19. April, 2021
The Armed, foto: Nate Sturley

Alternativa ne počiva! Čas, ko ni mogoče koncertirati, so zasedbe namenile ustvarjanju nove glasbe, zato je v zadnjem času težko določiti, kaj najprej poslušati. Altr Radio se ves čas trudi slediti novostim na alternativni sceni in poslušalcem ponuditi svežino. Tokrat vam v poskušanje ponujamo nekaj novoizdanih albumov minulega tedna. Med njimi so naši stari znanci The Armed, pa Omaar, Andy Stott, Cory Hanson in death metalci Cannibal Corpse.

The ArmedULTRAPOP (Sargent House) Zadnji album zasedbe The Armed je doslej najbolj eklektična plošča punkrock kolektiva iz Detroita. Dan Greene in njegovi številni kolegi iz skupine so na novem albumu ULTRAPOP želeli razširiti meje težke glasbe in prevzeli vplive elektronske in pop glasbe, da bi redefinirali izbrani žanr.

OmaarDrum Temple (N.A.A.F.I.) Omaar je umetniško ime producenta Omarja Suáreza. Drum Temple, njegov prvenec združuje široko paleto klubskih zvokov, kot so UK funky, gqom, techno in dembow.

Andy StottNever the Right Time (Modern Love) Album Never the Right Time je nadaljevanje albuma It Should Be Us, ki ga je producent Andy Stott izdal leta 2019. Čeprav je novi projekt oziroma album z devetimi skladbami zaključil že v začetku lanskega leta, je album luč sveta ugledal šele zdaj, Stott pa je kot vzrok navedel “osebne pretrese”.

Cory HansonPale Horse Rider (Drag City) Cory Hanson je svoj prvi solo album The Unborn Capitalist From Limbo izdal leta 2016 od takrat pa je zaposlen s svojo zasedbo Wand, ki je v tem času izdala dva albuma in EP. S svojo drugo samostojno ploščo Pale Horse Rider, Hanson še naprej ustvarja rahlo psihedelične melodije s pridihom countryja.

Cannibal CorpseViolence Unimagined (Metal Blade) Violence Unimagined je 15. album death metalcev Cannibal Corpse, ki je prispel skoraj štiri leta po predhodniku Red Before Black iz leta 2017. Kot je obljubljeno v naslovu, se skupina vrne v želeni vodnjak prelivanja krvi. Gre za prvi album z novim kitaristom, saj je Erik Rutan iz skupine Hate Eternal pa je na kitari zamenjal nekdanjega člana Pata O’Briena.