AVDIO: Pinkshift z novim singlom ‘Mars’

4. aprila, 2021
Pinkshift

Baltimorska zasedba Pinkshift s svojim prvencem ‘Saccharine’ v obliki EP-ja, ki je izšel 2. aprila 2021 redefinira pop-punk pokrajino. V zadnjih nekaj mesecih so Pinkshift izdajali pesmi, ki so del novega EP-ja, zdaj pa so izdali še single ‘Mars’, prvo skladbo pravkar izdanega EP-ja.

Single ‘Mars’ navdih jemlje iz grungea 90-ih in punk rocka iz preloma tisočletja, kar je tudi rdeča nit nostalgičnih zvokov, ki jih lahko slišimo na novem EP-ju ‘Saccharine’.
Pinkshift so na svojem prvencu resnično dali vse od sebe. Vsaka skladba ponuja posnetek življenja vokalistke Ashrite Kumar, kitarista Paula Valleja, bobnarja Myrona Houngbedjija in basista Ericha Weinrotha.
Predvsem ‘Mars’ združuje pripoved s punk rock zvoki, ki spominjajo na srednješolske čase. Po besedah Kumarjeve je kitarist Vallejo med ustvarjanjem končnih kitarskih delov dostikrat poslušal skladbo ‘Thank You For The Venom’ skupine My Chemical Romance.

Poleg tega je ‘Mars’ zelo pomembna skladba v zgodbi zasedbe Pinkshift. Pesem so namreč napisali že pred leti in prav to je bil razlog, da ustanovijo zasedbo Pinkshift in svojo glasbo dvignejo na višjo raven.
“Besedilo govori o začetkih nečesa sijočega in novega,” pravi Kumarjeva v sporočilu za javnost. “Ironično je bila to pesem, ki nas je združila pri ustanovitvi skupine. Polna je optimizma in upanja na svetlejšo prihodnost. Zdi se mi primerno, da se letos spomnimo našega prvega demo posnetka, saj je sporočilo še vedno zelo aktualno, sploh če mu dodamo še kanček jeze.”