AVDIO: Rise Against danes izdali EP ‘Nowhere Sessions’

12. November, 2021

Čikaški punk rockerji Rise Against so danes pri založbi Loma Vista Recordings izdali svoj novi EP Nowhere Sessions, pri čemer gre za posnetke v živo in razširitev njihovega zadnjega albuma Nowhere Generation.

Naslovnica novega EP-ja Nowhere Sessions

EP zajame intenzivnost znanih nastopov skupine, ki so tukaj prikazani v vrhunski obliki. Zasedba je že pred izdajo EP-ja izdala njegov prvi singel ‘Talking to Ourselves (Nowhere Sessions)’, živo različico trenutnega radijskega singla skupine. Ob izidu singla je pevec/kitarist Tim McIlrath dejal: ‘Talking To Ourselves’ pomeni opazovanje sebe in ljudi okoli vas, ki zapadejo v samozadovoljstvo. Kljub vašim najboljšim prizadevanjem, da bi pritegnili pozornost ljudi, se zdi, da nihče ne posluša. Včasih imamo željo po tem, da bi naredili nekaj norega, da bi zmotili mir, da bi prebudili svet okoli nas. Naša dejanja bi lahko bila videti kot nenavadna, vendar so dejanja obupa, ko vse drugo ni uspelo.”

Druge pesmi na Nowhere Sessions EP-ju vključujejo uspešnico Rise Against iz leta 2009 ‘Savior’, ki je do danes zbrala skoraj 1 milijardo pretokov in je bila na prvem mestu Billboardove lestvice Alternative Songs osupljivih 65 zaporednih tednov, ter goreče priredbe zasedbe Misfits ‘Hybrid Moments’ in ‘Fortunate Son’ zasedbe Creedence Clearwater Revival. Na EP-ju je tudi živa različica njihove vzvišene, strastne rock uspešnice ‘Nowhere Generation’. “Naše pesmi dobijo toliko različnih patin, ko jih igramo v živo,” pravi McIlrath o novem EP-ju. “Na nek način je vsakič, ko igramo, drugače. Bilo je zabavno dokumentirati eno od teh sej in veseli smo, da to delimo s svetom.”