AVDIO: Run Over Dogs se vračajo z brutalno iskrenim albumom

10. June, 2021

Po daljšem premoru se Run Over Dogs, štiričlanska rock skupina iz Budimpešte, vrača z brutalno iskrenim novim albumom Now Let The Monsters Shine.

Run Over Dogs

“Če pogledam nazaj je zadnjih pet let minilo kot minuta, ko med turbulenco sedim na propelerskem letalu, vrečke čipsa in drugi izdelki letijo po zraku kot pisani koščki Tetrisa, ko pristanejo drug na drugem v napačnem vrstnem redu, tako da je vsako sekundo igre konec in začne se nova igra, jaz pa se spet igram s svojim življenjem. Pisanje tega albuma je izgnalo moje demone, moje pošasti. Zdaj v teh pesmih sijejo brez mene,” je novi album slikovito opisal Áron Vilcsek, vokalist in pisec besedil v zasedbi Run Over Dogs.
Skladbe so se rodile kot rezultat intenzivnega ustvarjalnega procesa med karanteno in prinašajo nenavaden nov zvok z zelo intimnimi, osebnimi besedili. Album je konceptualno strukturiran tako, da poslušalca popelje skozi intenziven ustvarjalni proces in pot, ki vodi od hrupnega kaosa do olajšanja. Del novega albuma je tudi skladba ‘Oh Boy’, ki jo lahko slišite na Altr radiu.