AVDIO: White Stain z novim singlom napovedujejo izid EP-ja

24. May, 2021

EP Iskanja bodo po zvoku in besedilih odstopala od prejšnjih izdaj. Komade zaznamuje to, da so White Stain inštrumentalni del glasbe posneli v studiju v živo. V tekstih pa so se tokrat, za razliko od prejšnjih, angleških, odločili za slovenska besedila, kar je bil za njih nov izziv. Zavezani pa ostajajo močni punkrock glasbi in neposrednim besedilom, ki se dotikajo življenjskih travm in izkušenj, vlogi posameznika v družbi in kritiki stanja v le tej.

White Stain

Punkrock band White Stain iz Ljubljane ustvarja od leta 2008. V prvih nekaj letih se je zasedba spreminjala, zadnja leta pa delujejo kot trio. Njihove začetke je zaznamovalo iskanje zvoka, ki bi ga lahko imeli za svojega, pri tem pa so se razvijali pod vplivom lokalnih in tujih bendov iz bogate punkrock scene.

Prvih nekaj posnetih komadov je izšlo na EP-ju Evolution. V tem času so presedlali od lahkotnejše k ostrejši punkrock struji, tako v glasbi kot v besedilih, ohranili pa so naklonjenost melodičnosti. Leta 2014 je izšel prvi album Attached s katerim so preturali velik del Evrope ter Balkana. Ob intenzivnem koncertiranju so pripravljali drugi full-track album Nation of Fear, ki je pri neodvisni založbi Giljotina izšel leta 2018. Koncertno zatišje korona časa so izkoristili za piljenje in snemanje komadov, ki so ga izvedli v lastni režiji. Za letošnji junij se tako pripravlja release EP-ja s štirimi komadi z naslovom Iskanja, ki bo izšel 16. junija 2021.

Istoimenski single ‘Iskanja’ pa še lahko slišite na Altr radiu.