IGOR LUMPERT & AT SEA (SLO, ZDA, AUT)

Igor Lumpret

Priznani jazzovski saksofonist in skladatelj Igor Lumpert, ki že dalj časa deluje v New Yorku, se bo v tem projektu skozi glasbo lotil tematike morja. Morje je zanj zelo pomemben vir inspiracije za skladanje, kar je prispevalo tudi k nastanku nekaterih odličnih skladb na njegovih albumih “Eleven” (2018, Clean Feed Records) in Innertextures Live (2012, Clean Feed Records)

Poleg teh očarljivih skladb nam bo Lumpert predstavil tudi nekaj novega materiala.  Igor je doslej sodeloval z glasbeniki kot so Reggie Workman, George Garzone, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper in mnogimi drugimi.

Howard Curtis je ameriški jazz bobnar, tolkalec multininstrumentalist in glasbeni pedagog  s 30-letno kariero poučevanja na različnih glasbenih kolidžih ter univerzah po ZDA in Evropi.  Trenutno živi in poučuje na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Grazu.

Howard Curtis

Kot bobnar je sodeloval z mnogimi zvenečimi imeni iz sveta pop glasbe (The Temptations, The Platters, Barry White, Solomon Burke…) in jazz glasbe (John Abercrombie, Dave Liebman, Bill Evans, Charlie Hadden, Christian McBride, Kurt Rosenwinkel, Ellis Marsalis …).

Phillip Zarfl je dunajski kontrabasist mlajše generacije, ki uspešno sodeluje v različnih mednarodnih zasedbah.

Igor Lumpert –  saksofon, kompozicije
Howard Curtis – bobni
Phillip Zarfl – kontrabas