LEOPOLD I. & MRIGO / Pekarna open air

LEOPOLD I. je umetniško ime slovenskega raperja Michaela Leopolda. Slovi po globokih besedilih, ki jih odrapa v pogovornem jeziku – v radgonščini.
“Nekatere komade sproduciram sam, nekatere mi sproducirajo drugi. Pri nekaterih komadih vzdušje, ki ga želim ustvariti opišem bendu in fantje to naredijo. Običajno Vidu (Turica) povem par besed in on točno ve, kaj želim. Fantastično je imeti nekoga, ki te takoj razume in zna udejaniti tvojo idejo,”

MRIGO aka Darjan Jeličić
Najprej voditelj radijske oddaje (Hip Hop Vizija, 2001), nato DJ in malo za tem raper ter organizator hip hop dogodkov. Z rapom prebije led leta 2005, EP Reprazent, sledi album Če se ne poznamo (2006) iz katerega so štrleli komadi Šake v Zrak (f. King, Nered), Na Soci (Mentaly Ill Remix), Prasec Ve. Do prelomnega leta 2011, (ko je izšel MRIGZ ‘N’ GHET HITZ) se je zgodilo nekaj sodelovanj (Zlatko, Emkej – Šmorn Rmx, Tekochee Kru …). Album z Ghet-om velja za enega najboljših slovenskih albumov. Na spletnem portalu Balkan Hip Hop so ga leta 2012 razglasili za hip hop album leta. Leta 2012 je video Dobri Momci, na katerem je Mrigo sodeloval z Nemir-jem, prejel zlato nagrado MTV Adria.


Udeležba je brezplačna, veseli pa bomo prostovoljnih prispevkov.


Dogodek prireja Društvo IndiJanez in poteka v okviru projekta BESEDE V NOTAH, ki ga sofinancirata Mestna občina Maribor in MIZŠ.Skozi sklop koncertov Besede v notah prepoznavamo in predstavljamo glasbenike, ki s svojimi avtorskimi besedili dosegajo presežke na področjih lirike, metaforike, angažiranosti, aktivacije, sporočilnosti in izvirnosti. Cilj je rušenje ločnice med poezijo v glasbi in poezijo v literarni umetnosti, saj skozi projekt poudarjamo liričnost kot enakovredno glasbenemu aranžmaju. Besedila skupin, ki jih predstavljamo, so velikokrat premalo razumljena ali znana, ko jih ovija glasba. Na koncertih obiskovalcem razdelimo brošure oziroma t.i. “koncertne liste”, ki s QR kodo povezujejo posnetek na spletu z besedilom.