Putan Club

Putan Club

Italijansko-francoski 70-odstotni ženski trio Putan Club je nevaren projektil. Nemogoče ga je popredalčkati. Zmuzljiv in vnetljiv je kot svoboda. Muzike se loteva neprizanesljivo. Nič mu ni sveto. Ruši konvencije. Bruha kot vulkan. Nastopa radikalno in napadalno, giblje se kot odporniško-partizanska gverila. Ikonoklastično melje vse pred sabo in ne prizanaša nikomur. Njegov angažirani glasbeni koktajl smrdi na molotovko.

Jedro Putan Club tvorita basistka Gianna Greco in kitarist François R. Cambuzat. Zadnja zadnja leta ju poznamo po soustvarjanju in sodelovanju s tunizijskimi tovariši v Ifriqiyya Électrique. Dovolj je vreči uho na ploščo Filles de Mai, da bi v tem posvetilu feminističnemu uporu leta 1968 odkrili, da je Putan Club prapočelo dotične varovanke založbe Glitterbeat.

Greco in Cambuzat sta kozmopolita. S čez dva tisoč koncerti po svetu, od Evrope prek Turčije do Srednje Azije, Afrike in Kitajske, sta nabildala koncertno-politično odločnost, se soočila z revolucionarnimi in uporniškimi gibanji ter nabrala obilo zvočnega materiala, ki ga ikonoklastično mešata in drobita. Izkazala sta se v sodelovanjih z Lydio Lunch, z Eugeneom S. Robinsonom iz Oxbow v projektu Low House in s francoskim igralcem Denisom Lavantom.

Z bobnarko Zoé Martinot je Putan Club vstopil v novo ero. V nedavno objavljenem komadu State of French Capitalism – Etat du capitalisme français (2019-2020) ostaja neprizanesljiv in še bolj odločen. Tribalizem post-elektro-noise-rock-techno-trancea v videospotu razgalja brutalnost policijskega nasilja, avtorski postindustrijski kredo Putan Club je še silovitejši in širši.

Brutalizem in tribalizem, bes in upor, divjost in šamanizem. Z intenzivnim, eksplozivnim in hipnotičnim elektro-industrail-rockovskim križancem Putan Club reže naravnost v rakavo tkivo razpadajočega človeštva in ga osvobaja. Če ste proti diskriminaciji; če ste proti podpihovanju nestrpnosti, proti delitvam in sovraštvom; če ste proti rasizmu, seksizmu, homofobiji, ksenofobiji, strankarski politiki, kapitalizmu in organizirani religiji, ste pravi za pUTAN cLUB.

Pred in po koncertu: jahač plošč BIGor

Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirat!
Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 22.ure.