Gazorpazorp izdali prvenec ‘Od vazduha i sunca’

6. December, 2020
Gazorpazorp – Od vazduha i sunca

Mladi srbski post-punkerji Gazorpazorp, ki veljajo za eno najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije, so 4. decembra 2020 izdali svoj prvenec ‘Od vazduha i sunca’ na domači neodvisni založbi Moonlee Records v digitalnem in CD formatu.

Prvenec ‘Od vazduha i sunca’ prinaša pet svežih pesmi, prežetih z mladostno razposajenostjo in soparno strastjo tanga. Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz, njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka, tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji. Njihov sodobni rock je primerljiv z glasbo vrstnikov, kot so Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr in Tropical Fuck Storm. Ne glede na mladost benda izdajo zaznamujeta zrel in prefinjen aranžmajski pristop, saj komadi premišljeno prehajajo med eksplozivnimi izbruhi besnila in zasanjanimi trenutki spokojnosti, ter prodorna besedila v srbskem jeziku.

Gazorpazorp so utelešenje svetovno znanega beograjskega šarma, predvsem pa bend, ki naprej nosi plamenico jugoslovanskega nekonformizma!

Albumu lahko v celoti prisluhnete na spodnji povezavi:

https://moonleerecords.bandcamp.com/album/od-vazduha-i-sunca