INTERVJU: Picture Grey zaključili 27. obletnico KC Pekarne

8. September, 2021

Minuli vikend je KC Pekarna praznovala že 27. obletnico obstoja, kjer so se v dveh dnevih zvrstili predvsem glasbeni dogodki. Šlo je za drugi del praznovanja obletnice, saj so organizatorjem junija ukrepi preprečili izvedbo obletnice v polni obliki, zato so se odločili, da bodo obletnico razdelili na dva dela.

Picture Grey

Prvi del je obeležil obletnico z raznimi manjšimi kulturnimi dogodki: gledališke predstave, filmski večeri, branje poezij, manjši koncerti, skratka vse, kar smo lahko izvedli z doslednim upoštevanjem priporočil NIJZ-ja; prihajajoči drugi del pa bo izveden kot glasbeni festival z raznovrstnimi glasbenimi izvajalci. Žal pa so nam tudi tokrat ukrepi preprečili izvedbo drugega dela obletnice v prvotno oblikovani različici, zato smo bili spet primorani skrčiti program na sedanjo obliko. A kaj čmo, glavno, da bo dogajalo,” so pred začetkom drugega dela obletnice dejali organizatorji.

Odpadli so namreč napovedani koncerti mariborskih punk rockerjev Alo!Stari in V Okovih, ter folk punkerjev Happy Ol’McWeasel, ki so jih zamenjali metalski in post-rockerski bratje. V petek so tako žagali predvsem metalci, kjer gre izpostaviti mariborsko zasedbo Decatholicize, ki z daljšo vmesno pavzo deluje že od prejšnjega stoletja in se je na obletnici premierno predstavila z novim pevcem. Kaže, da ustanovna člana Alen in Mladen za prihodnost zasedbe ne rabita skrbeti.

Picture Grey: Iva Flisar vokal, Vane Cafnik kitara in produkcija, Vasja Bajde kitara, Samo Šalomon bas in Denis Jančič bobni

Sobota pa je pripadala etno, alternativnemu in post-rocku, saj so publiki glasbeni del duše polnili Djembabe, Agnata Fo, Liburoa, instrumentalni Krokar in alternativni rockerji Picture Grey, ki so nastopili kot zadnji in svoj nastop presenetljivo začeli z odlično priredbo skladbe ‘Teardrop’ legendarnih Massive Attack. Sicer pa so bili Picture Grey v zadnjem času še posebej dejavni, saj so nekaj dni pred koncertom izdali skladbo ‘Now’, ki predstavlja angleško različico njihove skladbe ‘In pride čas’, zanjo posneli videospot in podpisali pogodbo z neodvisno angleško založbo Syndicol Music. Pripravili so tudi nov EP, ki bo luč sveta ugledal 10. septembra 2021.

Z zasedbo, ki svoje notranje vzgibe tako plodno preslikava v glasbene izdelke, smo se pred koncertom pogovorili na štiri oči, pravzaprav na osem oči.

Snemal: Dino Čurić

Produkcija: Hyperrraw Digital