AVDIO: Posthumno izšel album Chrisa Cornella

11. decembra, 2020
Chris Cornell, foto: Andrew Stuart

Družina Chrisa Cornella, nekdanjega frontmana zasedbe Soundgarden, je posthumno odobrila izdajo albuma ‘Nobody Sings Like You More’, zbirke priredb, ki jih je leta 2016 posnel pokojni Cornell.

Na albumu z desetimi skladbami je Cornellova predhodno izdana priredba zasedbe Guns N ’Roses ‘Patience’, skupaj s pesmimi Princea, Johna Lennona, Electric Light Orchestra, Harryja Nilssona in drugih. Vse inštrumente na albumu ‘Nobody Sings Like You Anymore’ sta odigrala Chris Cornell in producent Brendan O’Brien (AC/DC, Pearl Jam).

Cornellova družina je album opisala kotposebno darilo za Chrisove oboževalce in dolgoletne navdušence” v upanju, da bodo “novi oboževalci in poslušalci navdihnjeni z močnim in edinstvenim glasom Chrisa v teh čudovitih izvedbah.”

“Ta album je poseben, umetniško delo, saj ga je Chris ustvaril od začetka do konca,” je dejala Vicky Cornell. “Njegova izbira priredb omogoča oseben pogled na njegove najljubše izvajalce in pesmi, ki so se ga dotaknile. Komaj je čakal, da ga izda. Ta trenutek je grenko sladek, ker bi moral biti on tukaj in ga izdati sam, tako pa z bolečino in veseljem delimo mi ta posebni album. Tako sem ponosna nanj in na to osupljivo ploščo, ki mi kaže, zakaj bo vedno ljubljen, čaščen in eden največjih vokalov našega časa,” je zaključila vdova, Vicky Cornell.

“Ko je moj oče ustvarjal ta album, je bilo tako zabavno,” dodaja Chrisova hči, Toni Cornell. “Spomnim se, da sem se zjutraj zbudila, zajtrkovala z njim in šla z njim v studio. Tam me je učil igranja klavirja in (Cornellov sin) Christopher je igral videoigre z Brendanom in mojim očetom. Toliko neverjetnih spominov me veže nanj. Resnično sem vesela, da smo izdali ta album. Radi te imamo, očka,” je zaključila Toni Cornell.

Chris Cornell je umrl maja 2017 v starosti 52 let.

‘No One Sings Like You Anymore’ skladbe:

01 Get It While You Can (Janis Joplin)
02 Jump Into the Fire (Harry Nilsson)
03 Sad Sad City (Ghostland Observatory)
04 Patience (Guns N’ Roses)
05 Nothing Compares 2 U (Prince)
06 Watching the Wheels (John Lennon)
07 You Don’t Know Nothing About Love (Carl Hall)
08 Showdown (Electric Light Orchestra)
09 To Be Treated Rite (Terry Reid)
10 Stay With Me Baby (Lorraine Ellison)