Rammstein v času karantene posneli nov album

2. marca, 2021
Rammstein

Klaviaturist Christian ‘Flake’ Lorenz je potrdil, da je zasedba Rammstein posnela nov album, ki ga pravzaprav niso načrtovali. Nobena skrivnost ni, da je zasedba delala na novi glasbi skupaj s svojimi turnejskimi načrti za leto 2020, in izkazalo se je, da je bil napredek neverjetno uspešen, pravzaprav tako uspešen, da jim je že uspelo posneti celoten album.

Medtem ko je zasedba imela kar 10-letno “luknjo” med albumoma ‘Liebe ist für alle da’ iz leta 2009 in albumom ‘Untitled’ iz leta 2019, je zasedba zdaj ekspresno hitro posnela nov album. “Dejstvo, da nismo mogli nastopati v živo, je povečalo našo kreativnost. Imeli smo več časa za razmišljanje o novih stvareh in manj odvračanja pozornosti. Kot rezultat smo posneli ploščo, ki je nismo načrtovali,” je za medije dejal Lorenz.

Junija lani je bobnar Christoph ‘Doom’ Schneider razkril, da ima zasedba Rammstein ogromno idej in nedokončanih pesmi: “Združili smo se in delamo na novih pesmih. Želimo delati na pesmih. Toda ali se bodo spremenile v album, še ne ve nihče.”

No, zdaj vemo. In zelo smo navdušeni.