Sarcasm pokazali naslovnico prihajajočega albuma ‘Pot v raj’

24. oktobra, 2020
Sarcasm

Thrash metalci staro šole, Sarcasm, s posebnim “Balkan Thrash” zvokom, je objavila naslovnico in spisek skladb iz prihajajočega albuma ‘Pot v raj’, ki bo izšel 15. novembra 2020. Vlogo vokalov sta prevzela kitarista Klemen Renko in Aleš Blaznik. Tako zasedba po 30 letih spet deluje kot kvartet. Tudi po 30 letih so ostali zvesti svojemu thrash metal poslanstvu, kjer opozarjajo na krivice, družbene napake in terorje, skorumpirano politiko, ekologijo, pa tudi svoje specifične nacionalne tragedije, ki jih imamo na pretek.

Včasih pojejo v angleščini, ker so nekatere pesmi namenjene svetu (album Something To Believe In), včasih pa tudi v slovenščini. V nasprotju s številnimi drugimi thrash zasedbami ne jamrajo zaradi svojih nesreč in psiho duševnih stanj, saj sledimo formuli: 1. predstavijo problem, 2. opišejo njegovo usranost, 3. ponudijo rešitev ali 4. če rešitev ni mogoča, pozivajo k revoluciji, 5. krvna kopel in 6. ne skrbi in zabavaj se naprej.

Zasedba Sarcasm je sicer nastala že leta 1987 v zlatem obdobju thrash metala v nekdanji Jugoslaviji. Z izjemo nekaj let v 90-ih, ko niso imeli kje igrati in so si vzeli nekaj časa, da so si uredili življenje, so neprestano “thrashali”, vse do danes.