Septembra prihaja dokumentarec o Oasis

15. July, 2021

Dokumentarec bo nosil naslov Oasis Knebworth 1996 in bo govoril o znamenitih koncertih zasedbe Oasis v parku Knebworth. Dokumentarec bo v kinodvorane prišel 23. septembra 2021.

Film, ki ga je režiral Jake Scott iz arhiva povleče in v realnem času prikaže dokument o koncertu, ki velja za največjega v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, prinaša posnetke koncerta, obiskovalcev in zaodrskih norčij. Noel Gallagher je film opisal kot “prekleto nezaslišan”, Liam Gallagher pa kot “moj absolutni vrhunec, kjer sem videti odlično.”

Razprodana koncerta v Knebworth parku sta se zgodila 10. in 11. avgusta 1996, kjer je bilo skupaj kar četrt milijona obiskovalcev. Dokumentarcu bo po besedah Noela Gallagherja sledil album v živo. Film so ustvarili Black Dog Films, izvršna producenta pa sta bila Noel in Liam Gallagher.

Liam Gallagher, foto: Roberta Parkin/Redferns

Liam Gallagher je v sporočilu za javnost dejal: “Knebworth je bil zame Woodstock devetdesetih. Vse je bilo v glasbi in ljudeh. Sicer se ga slabo spominjam, vendar tega ne bom nikoli pozabil. Bilo je epsko.” Noel je dodal: “Ne morem verjeti, da nikoli nismo igrali ‘Rock ‘n’ Roll Star!'”