Slovenski glasbeniki v finalu HEMI Music Awards!

29. January, 2021

Med 27 finalisti iz devetih držav, ki sodelujejo v projektu HEMI – Hub for the Exchange of Music Innovation, so tudi slovenski predstavniki Bowrain, Koala Voice in WCKD Nation.

Slovenski trije predstavniki, se bodo v nadaljevanju potegovali za uvrstitev med tri končne zmagovalce HEMI Music Awards. Še pred tem pa se bosta morala dva naša predstavnika posloviti, saj se bodo za tri najboljša mesta potegovali po eden predstavnik vsake izmed sodelujočih držav: Estonije, Poljske, Češke, Madžarske, Slovenije, Srbije, Severne Makedonije, Romunije in Grčije. 

HEMI Music Awards je trostopenjski natečaj, na katerega se je prijavilo 47 slovenskih zasedb, s čemer je bila Slovenija druga najuspešneša po številu prijavljenih zasedb, takoj za Poljsko. V prvi krog mednarodnega glasovanja so nacionalne žirije predlagale po deset predstavnikov iz svoje države, v nadaljevanju pa je potekal izbor treh najboljših iz nacionalnega nabora, pri čemer člani žirije niso glasovali za predstavnike iz svojih držav. 

27 izbranih zasedb bo v mesecu februarju sodelovalo na petih mednarodnih delavnicah, na katerih bodo pridobili vpogled v delovanja glasbenih trgov vključenih držav, spoznali njihove ključne akterje ter glasbeno infrastrukturo, deležni pa bodo tudi različnih promocijskih aktivnosti. Devet zasedb, ki se bodo uvrstile v naslednjo fazo natečaja, bo imelo možnost aktivnega sodelovanja na partnerskih showcase festivalih in dodatnih usposabljanj s področja profesionalizacije in internacionalizacije glasbene kariere. Za končne tri zmagovalce pa se pripravlja celovitejši koncept podpore, osredotočen predvsem na spodbujanje mednarodne koncertne mobilnosti in promocije. Držimo pesti za naše predstavnike!

Vir: Sigic.si