The Mars Volta napovedujejo osupljiv ‘Box Set’ z neobjavljenim materialom

6. marca, 2021
The Mars Volta z značilnim energičnim nastopom

Po osemletnem premoru je na vidiku impresivna nova arhivska izdaja zasedbe The Mars Volta. ‘La Realidad De Los Sueños’ je osupljiv 18-LP box set, ki izide 23. aprila 2021 in vsebuje celotno studijsko diskografijo eksperimentalnih rockerjev skupaj z neobjavljenim materialom.

Po razhodu leta 2013 sta se kitarist Omar Rodríguez-López in pevec Cedric Bixler-Zavala osredotočila na svoj drugi projekt At the Drive-In. Toda s skrivnostno spremenjenim umetniškim videzom debitantskega albuma ‘De-Loused in Comatorium’ sta sprožila številne špekulacije med oboževalci, a le redki so si predstavljali kaj tako robustnega in luksuznega, kot bo izdaja ‘Box set’ celotne studijske diskografije in neobjavljenega materiala na kar 18 vinilnih ploščah.
‘La Realidad De Los Sueños’, ki v prevodu pomeni “resničnost sanj” prevzema ime iz besedila skladbe ‘Concertina’, ki je del EP-ja ‘Tremulant’ iz leta 2002. Naklada izdaje ‘Box seta’ je omejena na samo 5000 izvodov. V kompletu bodo zraven albumov ‘Tremulant’, ‘De-Loused in the Comatorium’, ‘Frances the Mute’, ‘Amputechture’, ‘The Bedlam in Goliath’, ‘Octahedron’ in ‘Noctourniquet’, še nikoli slišani ‘Landscape Tantrums’ in nedokončani izvirni posnetki albuma ‘De-Loused in the Comatorium’. Kupci bodo prav tako deležni redke skladbe ‘A Plague Upon Your Hissing Children’ in alternativne verzije skladbe ‘Eunuch Provocateur’.

Vse skupaj bo odtisnjeno na 180 gramskih vinilnih ploščah z modnim stojalom za predstavitev. Zbirka je zaokrožena s knjigo fotografij.

Kar se tiče možnosti za novo glasbo zasedbe The Mars Volta, je Bixler-Zavala leta 2019 namignil, da z Rodríguez-Lópezom delata na novi plošči.