Umrl vokalist zasedbe Black Dhalia Murder

12. May, 2022

Umrl je Trevor Strnad, pevec in ustanovni član michiganske death metal skupine The Black Dahlia Murder. Člani zasedbe so novico razkrili na svoji uradni Instagram strani.

Trevor Strnad

“Z globoko žalostjo oznanjamo smrt Trevorja Scotta Strnada. Ljubljeni sin, brat in prijatelj, ki so ga ljubili vsi, ki so ga spoznali,” je skupina zapisala v svoji izjavi.

Skupina je dodala, da je Strnad “hodeča enciklopedija vsega, kar se tiče glasbe. Bil je pisatelj in resnično eden največjih zabavljačev na svetu. Njegova besedila so svetu ponudila zgodbe in uroke ter grozo in muhavost. Njegovo življenje je bilo tvoj šov.” Na koncu objave so zapisali številko organizacije National Suicide Prevention Lifeline, kar nakazuje, da je Trevor storil samomor. Trevor Strnad je bil star le 41 let.

Strnad je zasedbo The Black Dahlia Murder ustanovil leta 2001 v Waterfordu v Michiganu. Zasedba se je skozi leta večkrat spreminjala, Strnad in kitarist Brian Eschbach sta bila zadnja preostala originalna člana pred Strnadovo smrtjo. Skupina je dobila ime po grozljivem (in nerešenem) umoru 22-letne igralke Elizabeth Short iz leta 1947, ki je očaral in prestrašil javnost v Los Angelesu.

The Black Dahlia Murder so izdali svoj prvi album Unhallowed leta 2003 pri založbi Metal Blade Records, ki je ostala njihova založba vse do danes. V naslednjih letih so izdali še osem albumov, nazadnje Verminous leta 2019. Strnad je videl zasedbo Black Dahlia Murder kot entiteto, ki se nenehno razvija, in je zadnji album skupine označil za “največji evolucijski preskok, ki so ga kdajkoli naredili.” Dodal je še: “Gre za zelo barvit, razpoložen in karizmatičen album, ki eksperimentira z novimi zvoki in idejami, ne da bi pri tem izgubil ostrino. Potrebno je prebaviti veliko podrobnosti. V tkanino vsake pesmi je vtkanih veliko slastnih majhnih pisank. Vsaka od njih je živa, dihajoča entiteta, ki bo stala samostojno kot nekaj najboljše glasbe, kar jih je ta skupina kdaj ustvarila. Želimo, da se album čuti kot divja vožnja. Potovanje od začetka do konca, ki ima hribe in doline.”

Trevor je bil ljubljen in cenjen član metalske skupnosti, zaradi svoje prizemljene narave, odprtega srca do oboževalcev in strasti do death metala in grozljivk. Poleg dela z The Black Dahlia Murder se je pojavil tudi na številnih albumih drugih ekstremnih metalskih izvajalcev, nazadnje pa je nastopil z danskimi death metalci Baest na njihovi skladbi ‘Gargoyles’ iz leta 2022.