VIDEO: †††(Crosses) izdali priredbo ‘The Beginning Of The End’

10. januarja, 2021
†††(Crosses)

Stranski projekt pevca zasedbe Deftones je glasbo nazadnje izdal leta 2014.
Pevec Chino Moreno je obudil zasedbo ✞✞✞ (Crosses) in izdal prvo novo skladbo po šestih letih. Na voljo je v obliki skladbe ‘The Beginning Of The End’, ki jo v originalu izvaja zasedba Cause & Effect in jo lahko slišite na Altr radiu.
Crosses so leta 2014 izdali svoj istoimenski debitantski album, vendar od takrat niso izdali nobene nove glasbe ali izvedli nastop v živo. Zasedbo skupine sestavljajo prej omenjeni Moreno, kitarist Shaun Lopez in basist Chuck Doom, čeprav so v sporočilu za javnost za novi singl omenjena samo Moreno in Lopez.
Za vrnitev na sceno se je Moreno zatekel k pesmi kolegov iz Sacramenta, Cause & Effect, elektropop skupine, ki je leta 1990 izdala svoj istoimenski debitantski album. ‘The Beginning of the End’ je skladba iz njihovega prvega LP-ja in vsebuje nekaj zelo močnih vibracij zasedbe Depeche Mode. Različica zasedbe ✞✞✞ (Crosses) ne odstopa preveč od izvirnika, saj Moreno v pesmi poje čiste vokale.

Medtem ko v sporočilu za javnost ni omenjena nobena nadaljnja izudaja glasbe, je Moreno pred kratkim razkril, da ponovno pregleduje neobjavljeno gradivo skupine ✞✞✞ (Crosses). “Zdaj, ko je plošča Deftones končana in v bližnji prihodnosti ne bo turnej, imam nekako čas, da delam na stvareh, tako da bom zagotovo pogledal, kam lahko grem s tem. Ustvarjanje glasbe brez kakršnih koli pričakovanj je bilo zelo sproščujoče in zabavno. Resnično rad to počnem. Všeč so mi fantje, s katerimi sodelujem v ✞✞✞ (Crosses), zato bom poskušal nekaj teh stvari finalizirati…končati,” je dejal Moreno.