VIDEO: AKA Neomi v svet pošiljajo novo skladbo

25. April, 2022

Grow Old je zadnja skladba skupine AKA Neomi iz prihajajočega EP-ja, ki je del tridelne zgodbe o ljubezni. V omenjeni skladbi se AKA Neomi na hudomušen način lotijo teme staranja ali kot bi rekla Pika Nogavička: “Ljuba kroglica pregelk, nikdar nočem biti vel’k!”

AKA Neomi, foto: Marijo Zupanov

Glasbo za novo skladbo, ki jo lahko slišite na ALTR radiu, je prispevala Saša Vipotnik, ki se skupaj z Evo Tajo Cimerman podpisuje tudi pod besedilo skladbe, aranžma je delo Maria Babojelića, ki je tudi producent skladbe, pod mix in mastering pa se tudi tokrat podpisuje Žiga Rezar. Za vizualno podobo skladbe je poskrbela Asiana Jurca Avci, ki je zmontirala arhivske video posnetke Eve Taje Cimerman, Saše Vipotnik, Asiane Jurca Avci in Jelene Radić, v katerih nastopajo njihovi dobri prijatelji.

Skupina pa v sklopu tridelne zgodbe o ljubezni predstavlja tudi poseben projekt Kaje Kisilak, ki je redna sodelavka skupine. Profesionalna mikroskopska povečava kože na roki je del serije povečav, ki spremljajo triptih pesmi benda AKA Neomi iz leta 2021. Avtorica pesmi secira svoje pretekle in prihodnje ljubezni tako od blizu, da je bilo to logično poudariti z mikroskopskimi slikami. Slika, ki spremlja pesem Grow old govori o staranju, in kaže pevkino kožo, ki je v povečavi izgubila sijaj. 

Koža na mikroskopski povečavi (Kaja Kisilak in dr. Polona Zalar)

Tako kot v razmerjih prepustimo del sebe v skupno rabo, skupina vse profesionalne povečave Kaje Kisilak in dr. Polone Zalar, posnete na oddelku za biologijo biotehniške fakultete v Ljubljani, daje na voljo za uporabo vsem prek platforme Wikimedia Commons.