VIDEO: AKA Neomi v svet pošiljajo novo skladbo ‘Self Service’

10. September, 2021

‘Self service’ je prva skladba skupine AKA Neomi iz prihajajočega EP-ja, ki je del tridelne zgodbe o ljubezni.

AKA Neomi, foto: Marijo Zupanov

V singlu ‘Self Service’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, si AKA Neomi čestita za konec strupenega razmerja. Nazdravlja si z rdečim vinom, a bolj kot zatrjuje, da se počuti odlično, trpkejše postaja. Verjamemo ji, česar noče povedati: da jo pogreša in morda pri tem uživa.

Glasbo in besedilo je prispevala Saša Vipotnik, aranžmaji so delo Maria Babojelića, ki je skupaj z Jernejem Kržičem tudi producent skladbe, za mix in mastering je poskrbel Žiga Kržič. Skladba je bila posneta v studiu Penrose.

Za vizualno podobo skladbe je poskrbel Emm video by me (Jan Filip Jordan Frangeš) s pomočjo asistenta kamere Graala Lucingnana.

Skupina pa v sklopu tridelne zgodbe o ljubezni predstavlja tudi poseben projekt Kaje Kisilak, ki je redna sodelavka skupine. Avtorica in pevka skladb skupine AKA Neomi ve, da svojo toksično (minulo) ljubezen secira preveč od blizu, kar pogosto počnemo in zato izgubimo celotno sliko. Mikroskopske slike detajlov iz besedil, ki pesmi vizualno spremljajo, so zato logična spremljava. Prva iz serije teh povečav je zarečeno vino, ki ga pije. Tako kot v razmerjih prepustimo del sebe v skupno rabo, bo skupina vse profesionalne povečave Kaje Kisilak in dr. Polone Zalar, posnete na oddelku za biologijo biotehniške fakultete v Ljubljani, dala na voljo za uporabo vsem prek platforme Wikimedia Commons.

Zarečeno vino od blizu