VIDEO: Almost Monday izdali debitantski EP ‘Don’t say you’re ordinary’

26. October, 2020
Almost Monday

V skrbno preračunani nonšalantnosti je alternativni pop-trio Almost Monday izdal svoj debitantski EP ‘Don’t say you’re ordinary’, polnega bleščečimi himn za dobro počutje.
“Naš EP izhaja iz štirih različnih pesmi in iskreno se mi zdi, da ima vsaka drugačen način zato, ker so tako tudi nastale,” pove vokalist Dawson Daugherty. “Na primer, ‘Broken people’ smo, precej na hitro, napisali v Brooklynu v New Yorku. ‘Come on, come on’ je potrebovala mesec ali dva, da smo bili z njo zadovoljni. Zdi se nam kul, da smo združili pesmi, ki imajo drugačne zgodbe in so nastale na različne način,” še doda Dawson.

Za vse skupaj je prav gotovo krivo potovanje v New York, ki je trio iz Kalifornije potegnilo iz toplega surfa in jih postavilo neposredno v mesto hitrega tempa. hitro tempu mesto. V vrvežu podzemne železnice New Yorka so se namreč počutili precej neprijetno, vendar je to novo okolje imelo velik pomen za njihov ustvarjalni proces.
“V tem je čar benda. Združili smoe se zaradi prijateljstva, se družili ter delili in predvajali glasbo. Mislim pa, da dejstvo, ker smo Cole, Luke in jaz odraščali ob poslušanju glasbe, naredi stvari zanimive, ko združiš zbirko različnih stilov ali idej,” je še dejal Dawson. “To je pravzaprav zabavno. To je kul odnos, ki ima ravnovesje, saj nam niso vedno všeč iste stvari v glasbi. Tako skušamo ustvarjati nekaj, kar nam bo na koncu vsem všeč,” še doda Dawson.

Intenzivno pisanje in potovanje od obale do obale se je obrestovalo. Celoten EP ‘Don’t say you’re ordinary’, oddaja samozavestne akorde, ki podpirajo gladko mešanje vokalov in sintetizatorjev. Istoimensko skladbo ‘Don’t say you’re ordinary’, ki jo ob skladbi ‘Come on, come on’, lahko slišite na Altr radiu je zasedba označila kot skladbo za vse ljudi. “Lahko jo pošljete prijateljem ali mami, dekletu ali fantu ali komur koli, saj je vodilna tema tega EP-ja, da je vsak unikaten in poseben, že zato ker je tukaj. Tako lahko naš EP, poslušaš, če si vesel ali žalosten ali če preživljaš težko obdobje. Zato si zapomnite, da ste posebni in nikakor običajni,” zaključi Dawson.