VIDEO: Alternativne glasbene novosti minulega tedna

12. July, 2021

Alternativa ne počiva in Altr radio tudi ne! Glasbeniki kljub vračanju koncertnega dogajanja svojo kreativo pridno usmerjajo v izdajanje novih skladb in videospotov. Altr Radio se ves čas trudi slediti novostim na alternativni sceni in poslušalcem ponuditi svežino. Tokrat vam ponujamo nekaj novoizdanih skladb in albumov minulega tedna. Med njimi lahko zasledimo alternativce kot so Siiickbrain, Skrillex, Big Boi iz dua Outkast, blackmetalce Mayhem, hardcorovce Off The Tracks in mnoge druge.  

JXDN – ‘WANNA BE’ (ft. MACHINE GUN KELLY, prod. TRAVIS BARKER)

Jxdn alias Jaden Hossler je eden od glasbenikov, ki eden izmed mnogih novih umetnikov, ki jih je Travis Barker (Blink 182) vzel pod svoje okrilje. Je prvi glasbenik, ki je podpisal za Travisovo založbo DTA Records in Travis je produciral tudi njegov debitantski album Tell Me About Tomorrow, ki je izšel prejšnji teden. Skupaj z izdajo so izdali tudi videospot za single ‘Wanna Be’ v katerem nastopa tudi Machine Gun Kelly, katerega prihajajočo turnejo bosta odprla tako Jdxn kot Kenny Hoopla, ki je prav tako že sodeloval z Barkerjem.

SIIICKBRAIN – ‘SILENCE’

Siiickbrain alias Caroline Miner Smith, ki je v preteklosti že sodelovala z različnimi glasbeniki kot so Skrillex/Swae Lee in Pussy Riot, je izdala novo skladbo ‘Silence’, ki se giblje nekje v orbiti med emo-rapom, popom in industrialom.

THEON CROSS – ‘WE GO AGAIN

Jazz tubist iz Velike Britanije Theon Cross, ki je član zasedbe Sons of Kemet in je igral tudi z Little Simz, Stormzy, Moses Boyd, Nubya Garcia in drugimi, je izdal novo pesem ‘We Go Again’. Narejena je bil skoraj v celoti samo s tubo, vendar zraven jazza, vsebuje tudi veliko elementov elektronike.

J BALVIN & SKRILLEX – ‘IN DA GETTO’

Dve superzvezdi reggaetona oziroma elektronske plesne glasbe, J Balvin in Skrillex, sta združila moči za novo skladbo ‘In Da Getto’, ki jo sestavljajo sampli istoimenske skladbe Davida Moralesa in Bad Yard Cluba iz leta 1993.

BIG BOI & SLEEPY BROWN – ‘LOWERCASE (NO CAP)’ (ft. KILLER MIKE)

Gre za ponovno združitev Dungeon družine Big Boia, Sleepy Browna in Killer Mikea. Skladba ‘Lowercase (No Cap)’ bo prav gotovo del prihajajočega albuma Big Boia in Sleepy Browna.

BARK BARK DISCO (ITALIANS DO IT BETTER) – ‘HOT LOVE

“Poletje je tukaj in svet spet potrebuje zabavo. Čutim, da smo si jo zaslužili,” pravi Schranz Bark Bark Disco o svojem novem singlu, ki ga je produciral Johnny Jewel iz Chromatics. ‘Hot Love’ je seksi poletna pesem, ki vas spodbuja h gibanju s prijatelji. “Želel sem združiti občutek The Cars in Snoop Dogga v poletno zabavo,” je še dodal Schranz Bark Bark Disco.


BLIND EQUATION – ‘666 FOREVER’

Solo “čustveni cybergrind” projekt Blind Equation bo 3. septembra v samozaložbi izdal svoj novi album Life Is Pain, katerega del bo tudi pravkar izdani single ‘666 Forever’, ki združuje iskrive sintetizatorje iz video iger in kaotični metalcore.

OFF THE TRACKS – DEMO

Off The Tracks so pri založbi From Within Records izdali demo s štirimi skladbami, ki ponuja hardcore z veliko duše in pokončne drže.

MAYHEM – ‘EVERLASTING DYING FLAME

Kultni norveški blackmetalci Mayhem bodo ta teden izdali EP Atavistic Black Disorder/Kommando. EP bo vseboval priredbe in neobjavljene skladbe, vključno z novo skladbo ‘Everlasting Dying Flame’.

OSCAR BAIT – ‘DENIM DAYS’

Čikaški Oscar Bait se pripravlja na novi EP z naslovom Everything Louder Than Everything Else. Za predjed novemu EPju so izdali single ‘Denim Days’, oster, melodičen in čustven hardcore, ki zveni kot ostrejša različica zasedbe Iron Chic.

FRND CRCL – ‘COMPLICATIONS

New Yorški pop punkerji FRND CRCL so izdali novi single ‘Complications’. Če imate ob pop punku dobite mehka kolena, potem lahko ta single postane vaš poletni glasbeni spremljevalec.

MR. KINGPIN – ‘INTRODUCING… MR. KINGPIN

G. Kingpin je ska/rocksteady/reggae projekt dallaškega glasbenika Jona E. Brava, ki je prejšnji teden izdal svoj prvenec Introducing … Mr. Kingpin. Album je produciral Esteban Flores, ki v skupini igra tudi klavir, orgle in tolkala. Na albumu gostujejo tudi člani bolj znanih zasedb The Slackers, The Aggrolites in drugih. Album precej bolj navdihuje tradicionalni jamajški ska kot 2Tone in ska-punk, vendar topla, sodobna produkcija ohranja stvari sveže.

BLODET – ‘THE RIVER

Švedski Blodet so nastali leta 2014 kot instrumentalna post-rock/post-metal zasedba, toda leta 2019 so medse povabili vokalistko Hildo Heller, ki v njihov zvok doda strašljivo psihedelično ljudsko vibracijo, kot jo lahko slišite v skladbi ‘The River’, ki je prva z vokalistko Hildo.

CATBITE – ‘CALL YOUR BLUFF’

Power-pop ska zasedba Catbite je napovedala svoj pričakovani drugi album Nice One, ki naj bi predvidoma izšel 6. avgusta pri založbi Bad Time Records. Odličen vodilni single ‘Call Your Bluff’ pa se začne prav tam, kjer se je njihov istoimenski prvenec končal.