VIDEO: Amyl and The Sniffers imajo radi udobje

27. January, 2022

Punkersko divji avstralski četvorec Amyl and The Sniffers, ki je navdušil tudi legendarnega Henrya Rollinsa iz zasedbe Black Flag, je nedavno objavil novi single ‘Security’, ki je del njihovega najnovejšega albuma Comfort To Me, izdanega pri založbi Rough Trade Records.

Amyl and The Sniffers

Pesem ‘Security’, ki jo lahko slišite na ALTR radiu, vas hitro zasvoji, še posebej atraktivna vokalna izvedba karizmatične Amy Taylor. Novo ognjeno skladbo spremlja tudi video v katerem Taylor mrzlično pleše po pokopališču. Posnel in režiral ga je John Angus Stewart.

Za najnovejši album Comfort To Me je miks prispeval Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), mastering pa priznani Bernie Grundman (Prince, Michael Jackson, Dr. Dre, OutKast). Album vključuje tudi že objavljen single ‘Guided By Angels’, ki je takoj po objavi bil deležen pohval priznanih glasbenih medijev in drugih glasbenikov. Nov album je bil napisan med socialnim zaprtjem in daje videti glasbeni vpliv zasedb AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead in Wendy O Williams.

“Količina časa in misli, ki sem ju vložila v besedila za ta album, je popolnoma drugačna od EP-jev in naše prve plošče. Polovica besedil je bila napisana med avstralsko sezono gozdnih požarov, ko smo že nosili maske, da bi se zaščitili pred dimom v zraku. In potem, ko je prizadela še pandemija, so bile naše možnosti enake kot pri vseh: poišči si dnevno službo in delaj v intenzivnih razmerah ali pa sedi doma in se utopi v introspekciji. Padla sem v slednjo kategorijo. Vso to energijo sem imela v sebi, ki je nisem mogla nikamor dati, saj nismo imeli možnosti nastopov, kar je močno vplivalo na moje možgane. Moji možgani so se razvijali in izkrivljali in moj način razmišljanja o svetu se je popolnoma spremenil,” je o vsebini novega albuma dejala Amy Taylor.