VIDEO: Anti-Flag izdali nov single ‘A Dying Plea Vol. 1’

10. novembra, 2020
Anti-Flag

Po enih izmed najbolj razdiralnih volitev v sodobni ameriški zgodovini, skupaj s pretresi svetovne pandemije in mednarodnim poudarkom na policijski reformi in socialni enakosti, je punk zasedba Anti-Flag izdala single ‘A Dying Plea Vol. 1’, ki ga lahko slišite na Altr radiu.
Skladba, skupaj z videospotom, ki prikazuje proteste, služi kot poziv k akciji v zelo razburkanih časih. Med sodelujočimi na skladbi so tudi De’Wayne, član založbe Hopeless Records, čigar izdaja skladbe ‘National Anthem’ v začetku letošnjega leta je služila kot svež zrak med alternativnimi rock skupinami pa Marcia Richards iz londonskih reggae, ska, punk upornikov The Skints in vokalistka Jálise Della Gary ter veteranski glas upora Toma Morella.
“Volitve leta 2020 so poudarile razdvojenost Američanov. Prav tako je jasno opredelila enotnost med vladajočimi razredi z izbiro političnih kandidatov, ki ne nameravajo spodbijati nepravične strukture oblasti in ščitijo in bogate gospodarske elite,” je dejala zasedba Anti-Flag ob izidu novega singla.

“Njihova nepripravljenost, da bi se odrekli marginalizaciji, preganjanju in umorom temnopoltih, avtohtonih in ljudi drugih, nebelih ras, bodisi z gospodarsko izolacijo, okoljsko katastrofo ali militariziranimi in rasističnimi policijskimi silami. Njihova nezmožnost je, da se ločijo od korporacij, ki kupujejo, prodajajo in trgujejo z njihovimi politikami in platformami, ki jim omogočajo, da bodo požrli naš planet, zastrupljanje ljudstva in ustvarjanje neskončnih vojn, ki služijo njihovemu gospodarstvu. Prizadevamo si, da bi bili ti ljudje odgovorni za boj proti rasizmu, seksizmu, homofobiji, transfobiji in vsem fanatizmom. Sprememba, ki jo iščemo, ne prihaja od predsednikov, premierjev ali papežev. V preteklosti je vedno prihajala od ljudi,” so še pomenljivo dodali Anti-Flag.