VIDEO: Architects s čisto svežim singlom!

30. August, 2022

Britanski metalcorovci Architects so danes izdali še drugi predogled svojega novega albuma The Classic Symptoms Of A Broken Spirit, ki bo izšel 21. oktobra letos pri založbi Epitaph.

Architects

Singel ‘Deep Fake’ nadaljuje raziskovanje elektronskih in industrijskih elementov, pri čemer se sooči s sintetizatorji in “jokajočo” kitaro. Pesem je bila premierno predstavljena danes zjutraj na radiu BBC Radio 1.

The Classic Symptoms Of A Broken Spirit bo deseti studijski album skupine in je nadaljevanje lanskoletnega albuma For Those That Wish To Exist, ki je bil med glasbenimi kritiki zelo dobro sprejet. Skupina je komaj imela čas za proslavljanje uspeha, saj je hitro začela s pisanjem pesmi, ki sestavljajo novo ploščo.
Album sta producirala Dan Searle in Josh Middleton, z dodatno produkcijo Sama Carterja v Deacon’s Middle Farm Studios in njihovem lastnem Electric Studios v Brightonu. Skupina je bila zelo zadovoljna, ko so se končno skupaj vrnili v studio, saj je bil njihov zadnji album narejen večinoma na daljavo zaradi COVID omejitev, zato je rezultat novega albuma nekaj povsem bolj “svobodnega, igrivega in spontanega”, pojasni bobnar in tekstopisec skupine Dan.
“Ta se zdi bolj v živo, bolj razburljiv in bolj zabaven – ima energijo. Želeli smo, da je veliko bolj industrialen in elektronski,” se strinja frontman Sam Carter.

Plasti elektronskih in industrijskih elementov napolnijo album s sunkom energije, ki ustvarja kinematografsko razpoloženje 11-ih skladb. Obstaja več kot le bežno prikimavanje post-rockovskim vplivom, na kar nakazujejo hitrejše skladbe, kot sta ‘When we were young’ in glavni singel ‘Tear gas’, himna, polna industrial vložkov in pripravljena za večja koncertna prizorišča.