VIDEO: Black Country, New Road izdali singel iz prihajajočega albuma

12. January, 2022

Angleški alternativni rockerji Black Country, New Road so lanskega februarja izdali enega najboljših prvencev v letu, ki je nosil naslov For the first time. Skoraj leto dni kasneje bodo izdali svoj drugi album Ants From Up There, ki bo izšel 4. februarja 2022. Zdaj pa je britanski eksperimentalni septet izdal spoiler iz prihajajočega albuma v obliki singla ‘Concorde’.

Naslovnica prihajajočega albuma Ants From Up There

Nov singel ‘Concorde’ se začne kot prijetna podeželska potepanja, a kot vse, kar počnejo Black Country, New Road, se tudi ta skladba ne konča tako, kot se začne. Na sredini šestminutne skladbe se v tesno oskubljenih strunah in lebdečih rogovih prebijejo note, ki spominjajo na indie zasedbe Beirut in Typhoon. Vse skupaj nato izbruhne v zaskrbljujoči kaos, Kar je še en odličen primer inovativnih in poživljajočih kompozicijskih sposobnosti skupine.

Zasedba Black Country, New Road

“Singel ‘Concorde’ se začne kot optimistična, melodična fraza, ki je postala post-refren pesmi. Isaac je to nato razvil v verz in iz tega je nastala osnovna struktura pesmi. Ko smo ga odnesli v sobo za vaje, da bi skupaj napisali pesem, smo vsak posebej zapolnili svoje dele. Po prvem predvajanju se je zdel nekoliko tih v verzih in glasen v refrenih, zato smo se odločili, da bomo zadnji refren uporabili kot del za gradnjo zaključka, ki skoraj deluje kot refren. Ko je bila splošna dinamika melodije urejena, smo imeli občutek, da še nekaj manjka, saj ima napev čisto osnovno harmonično strukturo. Dodali smo mandolino, da bi spremenili zvočni svet in s tem dali pesmi oster in pikanten element. Ker je Georgia melodično precej vijugala, je melodiji dala nekaj nepredvidljivosti, zaradi česar skladba izpade precej sveže,” pa so ob izidu novega singla dejali člani zasedbe Black Country, New Road.