VIDEO: Body Count z Grammyjem za najboljšo metalsko izvedbo

15. marca, 2021
Body Count

Body Count so osvojili najprestižnejšo glasbeno nagrado Grammy za najboljšo metal izvedo skladbe ‘Bum-Rush’ z njihovega aktualnega studijskega albuma ‘Carnivore‘, ki so ga izdali marca lani.

Izvedba skladbe ‘Bum-Rush’ je zmagala v kategoriji še štirih nominirancev: ‘Underneath’ zasedbe Code Orange, ‘The In-Between’ zasedbe In This Moment, ‘Bloodmoney’ od Poppy in skladba ‘Executioner’s Tax (Swing of the Axe)’ zasedbe Power Trip.

“Skladbo je navdihnila legendarna zasedba Public Enemy”, je lani ob izidu za medije dejal frontman Ice-T. “Utrip skladbe me spominja na vibracije The Prodigy. To mi je všeč. Obožujem vibracije”, je takrat še dodal frontman zasedbe Body Count.

“Pesem je nekako podobna pesmi ‘No Lives Matter’ iz albuma Bloodlust, ki smo ga izdali leta 2017. Ko enkrat razumemo, da imamo večinoma vsi iste sovražnike, postanemo močni in nič nas ne more ustaviti. Če ne bomo dovolili medijske distrakcije, se bomo lahko združili v celoto in vsi postavili na isto stran. Potem nas resnično ne more nihče več ustaviti,” je še dodal Ice-T.

Med dobitniki Grammyjev so bili tudi The Strokes za najboljši rock album ‘The New Abnormal’, za najboljša rock pesem ‘Stay High’ je bila nagrajena pevka Brittany Howard, najboljša rock izvedba je pripadala skladbi ‘Shameika’ v izvedbi Fione Apple, ki je prejela Grammyja tudi za najboljši alternativni album ‘Fetch The Bolt Cutters’. Anderson Paak je dobil Grammyja za najboljšo melodično rap skladbo ‘Lockdown’, album ‘King’s Disease’ raperja Nasa je dobil Grammyja za najboljši rap album, zasedba Toots and the Maytals pa Grammyja za najboljši reggae album ‘Got To Be Tough’.