VIDEO: Bowrain izdal predelan single ‘While We Were Sleeping’

6. May, 2021

While We Were Sleeping je izvirna pesem Tineta Grgureviča – Bowraina, ki je bila prvič objavljena na njegovem albumu 2020 Seconds Alive s slovensko pevko Zvezdano Novaković – ZveN. Novi singel predstavlja svežo predelavo pesmi v sodelovanju s slovensko-nemško pevko Lili Kongo – Lilly. Bowrain in Lilly sta sodelovala že prej, leta 2015, ko je Lilly nastopila kot gostujoča pevka na otvoritvenem nastopu Bowraina pred dvojcem LAMB v ljubljanskem Kinu Šiška.

Bowrain, foto: Tjaša Gnezda

Ideja za pesem je nastala tik pred globalno pandemijo kot odsev sveta, ki je v zadnjem desetletju okolijske, politične in gospodarske krize zaspal,” pojasnjuje Bowrain. “Občutek pesmi je postajal vse močnejši v letu covida-19, ko je bilo naše življenje zamajano na najbrutalnejši način, vendar smo bili nekako prisiljeni, da se ne zbudimo,” dodaja. “Nova resničnost se zdi kot sanje in imamo občutek, da dogajanj ne nadzorujemo več, vendar globoko v sebi vemo, da je še čas za spremembe. Ne smemo zaspati, ampak se moramo aktivirati. Spremembe na boljšo realnost so možne, vendar od nas zahtevajo veliko energije, odprtosti, solidarnosti ter nenazadnje skromnosti. Za vsako ceno se moramo upreti strahu in individualizmu, v katerega nas sili trenutna vladajoča politika.

Izid novega Bowrainovega singla ‘While We Were Sleeping’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, spremlja objava novega videa, še enega sadu dolgoletnega ustvarjalnega odnosa z mednarodno priznanim vizualnim umetnikom JAŠO. JAŠA že leta sodeluje z Bowrainom, začenši s prvim albumom Far Out, ki sta mu sledila Distracted ter lanskoletni 2020 Seconds Alive.