VIDEO: Boy Scouts z novim albumom ‘Wayfinder’

22. October, 2021

Indie pevka in kantavtorica iz Oaklanda v Kaliforniji Taylor Vick a.k.a. Boy Scouts je v začetku oktobra pri založbi ANTI Records izdala svoj četrti album Wayfinder.

Boy Scouts – Wayfinder

Iz ZDA trenutno prihaja toliko izjemno nadarjenih mladih indie pevk in kantavtoric, da se zdi težko uspeti v družbi glasbenic kot so Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, Julien Baker, Tomberlin, Squirrel Flower in Jay Som. Vendar to ni nekaj, kar bi moralo skrbeti glasbenico Boy Scouts, saj tiho, a zanesljivo zaseda svoje mesto kot ena najboljših med njimi.
Pod nadimkom Boy Scouts je Taylor Vick ustvarila novo ploščo, ki je tako nežna kot surova. Pri razkrivanju številnih negotovosti Vickova poskrbi za nežnost, ki je nujna. Medtem ko se je rock scena zaradi burnega leta nedvomno soočila s temačnimi, zamišljenimi instrumentali, so je Boy Scouts z novim albumom Wayfinder obrnila k bolj umirjenem pristopu. Gre za portret umetnice, ki prepoznava samo sebe. V njenih podnapisih so razkritja.
Glasba prehaja tako, kot kaže naslovna slika, kjer Boy Scouts v mlačnem jezeru sprošča svoje bose noge in se ob tem počuti blaženo, a osamljeno. Smiselno je, da tišino narave prežema glasba. Tam se rojeva navdih Boy Scouts.
Vickova je pretirano misleča in želi pobegniti iz svojih možganov, kar potrjuje single ‘That’s Life Honey’, najbolj preprosta indie pop skladba na albumu, ki jo lahko slišite na Altr radiu.

Taylor Vick a.k.a. Boy Scouts

‘That’s Life Honey’ se začne z brezčasno mešanico akustične kitare, basa in bobnov, ki spominjajo na ‘Heart of Gold’ Neila Younga ali ‘Zigzagging Toward The Light’ Conorja Obersta, a ko se oglasi Taylor Vick, slišite značilen glas, ki daje njenim besedilom izpovedno intimnost, ki se ne zdi na noben način prisiljena ali prizadeta. S tremi prejšnjimi izdanimi albumi je Vickova izkušena tekstopiska, ki ve, kako pritegniti poslušalca in ‘That’s Life Honey’ vzdrži večkratno poslušanje zahvaljujoč odlični produkciji njenega dolgoletnega sodelavca Stephena Steinbrinka in nekaj lepega igranja različnih nadarjenih prijateljev in družine, ki gostujejo na albumu.
“Ta pesem govori o tem, da poskušam osvetliti usrano situacijo. Imeti okoliščine, ki so zanič, na primer, da hočeš iti na terapijo, a si tega ne moreš privoščiti in fantazirati o svetu, kjer bi ti lahko vgradili čip ali naredili operacijo, ki ti preoblikuje možgane in te reši kakršnih koli težav, ki jih imaš. Ta pesem je večinoma moj poskus pisanja tragikomedije v kombinaciji z resničnimi izkušnjami, kako se odpreti ljudem,” je skladbo za medije opisala Boy Scouts.